Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Tipo 1,4 mono-спъната и огромен разход

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Tipo 1,4 mono-спъната и огромен разход

    Колицата е типо 1,4 мотор 160А1.046.Не иска да върви и това си е-а ми дава разход на газ -15л. и на бензин почти толкова.Ходих на трима майстори ,първият ми изкара компютъра виновен-не отчитал правилно температурата на двигателя.Сложи ми негов компютър за проба-вървежа не се промени-за разхода не знам,щото оня искаше веднага да му го плащам,без да съм уверен в промяната и аз се отказах.Втория майстор изкара виновна за големия разход ламбда сондата-показанията и не били в нормата,но за това ,че не върви не можа да каже нищо.Третият се усъмни в скоростната ми кутия-не можело двигателя да се "пържи" на 4000 оборота на 4-та а колата едва да вдига 100.Каза ми да потърся някъде каква точно кутия трябва да е монтирана на този мотор.На моята пише само В233 и някакъв номер 2845.Моля някой ако има такова типо може ли да погледне какво пише на скоростната му кутия.Значи тоя дето ми пусна мухата за скоростната кутия ,може и да има нещо вярно-не е нормално според мен на 5-та на равно на 120км. да съм с 4500-4800 оборота и с голям зор да стигам до 130-140 и оттам двигателя "умира".Мерена е компресията-напълно студена кола-12,5 и на четирите цилиндъра.Сменяни са свещи,кабели,филтри,моторче за празен ход.Забелязах онзи ден ,че в града си загрява нормално -около90градуса,обаче като я опънах на дълъг път повече от 60 градуса не можа да качи.Та моля Ви колеги ,кажете от какво може да е това,дайте мнения.
    Fiat Tipo 1,4ie-1994 АГУ klima
    160A1.046 (160EA55A)

    #2
    fiat_love написа:
    Wsичките майстори са ти говорили глупости. Най-близко е този със сондата но от нея зависи само разхода ти на бензин. Катализатора махнат ли е? Тези 60 градуса са малки - виж термостата. провери датчика за температурата (този който дава инфомация на ЕКУ-то). Не сменяй ЕКУ. Това е най-малко повреждащата се част в инжекционите, но всички майстори се ловят за ЕКУ-то защото могат да му вземат добри пари.
    Да ама тя и на газ гори много.Катализатора е махнат.Как да проверя датчика?
    Fiat Tipo 1,4ie-1994 АГУ klima
    160A1.046 (160EA55A)

    Коментар


      #3
      Махаш катализатора като за начало. После си провери кабелите и свещити. От некачественио регулирани свещи или голямо разтояние разликата в разхода е около ~ 1л газ.Колегата е прав за датчиците. Също така и ако термостата е постоянно отворен колата е постоянно студена >>> следователно компютъра взима от датчиците информация и постоянно подава по богата горивна смес и от там може да се дължи завишения разход.П.П: Другото което се сещам е изпаритела, възможно е мембраната да се скъсала(ще мирише много на газ) или да се е удръвила със времето и да пуска много газ.Може би не е зле като идея да се провери колата на газ анализатор или да се вземеш ремонтен комплект за изпаритела ако е нужно.
      Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
      IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
      1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
      2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

      Коментар


        #4
        Колега, първо - съсредоточи се върху оправянето на колата на бензин. Ако след това харчи много на газ - ще знаеш къде е проблема, но при положение, че не е наред на бензин - не можеш да я оправиш на газ (в повечето случаи). Второ (и много важно) - тази кола е така откакто е при теб или преди не беше така? Това го разглеждай в смисъл, че предавателните числа на скоростната кутия не са се променили - ако е така открай време - ок, провери скоростната кутия, но ако е била наред... Моето типо беше с друг двигател 836А4000, но пак 1.4 моно. Нормално е да работи в по-високи обороти този малък двигател, ама цитираното от теб май е прекалено. На феродо мирише ли? Ти да не караш на полу-съединител???Едит: Сега се замислих, че на тази кола по книжка й дават 160 км/ч на 4-та. Ако 100 км/ч са при 4000 об/мин то 160 км/ч трябва да дойдат при 6400 об/мин, което не е толкова далеч от здравия разум. Та може и нищо да й няма по отношение на скорости.
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

        Коментар

        Working...
        X