Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулировка на панти на преден капак?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Регулировка на панти на преден капак?

    Ох, взе да ми омръзва с тия механически проблеми ! След проблема със задната врата http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=11000 , днес проблем с ... предния капак Вчера си купих 2 крушки Н1, и днес следобед слизам пред блока да си ги поставя. Дотук добре, отварям си предния капак и започвам да ги сменям - работа за 10-на минути. И като духна един вятър - капака ми за малко да се обърне обратно на предното стъкло Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 . Добре, че все пак успях да го хвана, но... Свърших с крушките :D и си затварям капака и опааа... не ще да се затвори до край. Не само това, ами заяде малко преди пълното му затваряне и не ще и да се отвори. Ни напред, ни назад Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_46. С хиляда зора и подръчни средства /една дъска/ успях да го отворя внимателно без да го изкривя. Гледам там където е долния край на лявата панта има едно жлебче /зъбче/ в което опира горната част на пантата. Дали нещо се е усукало от вятъра ... не знам. Та с много усилия успях да затворя капака, но лявата му страна не прилепва хубаво към калника . Някаква идея Може ли да се регулират пантите на капака, така че да прилегне както трябва?! И каква е процедурата за това? Преди капака ми прилягаше идеално и сега съм
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

    #2
    Ясно ! Щом никой не пише - предполагам, че на никой не му се е случвал този проблем Явно ще се търси нова или втора употреба панта Поне някой да драсне за да ме ориентира къде може да има ако е купувал скоро! За втора употреба също ако някой е виждал скоро по моргите на околовръстното Младост-Люлин като моята Брава!
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

    Коментар


      #3
      колега вместо да купуваш панта втора ухотреба по добре дай 20лв на някой тенекиджия да ти го припасне
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

      Коментар


        #4
        проблема е решен

        Проблема с предния капак е решен !Днес използвах по-топлото и безветровито време и с един френски гаечен ключ няколко пъти лекичко огънах долната част и жлебчето /зъбчето/ на лявата панта! Капака "заспа"!!!
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

        Коментар

        Working...
        X