Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вид на маслото в ск. кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вид на маслото в ск. кутия

Може ли някой дето има книжка за Браво да напише какво масло се слага в скоростната кутия, че вече се побърках.Един вика Tutela ZC75, друг - Tutela epixa (или нещо си от тоя род). Едното било пълна синтетика, а другото не. И всеки вика " това е, другото в никакъв случай"
    Bravo 1.6 16v

В моята книжка пише "Tutela" ZC 75 Synth.
    Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
    www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Re: Вид на маслото в ск. кутия

chris написа:
      Може ли някой дето има книжка за Браво да напише какво масло се слага в скоростната кутия, че вече се побърках.Един вика , друг - Tutela epixa (или нещо си от тоя род). Едното било пълна синтетика, а другото не. И всеки вика " това е, другото в никакъв случай"
      Никой не "вика" ами това си пише в книжките на колите бе chris! До юли 2005г имах Брава, след това Пунтото в подписа ми.И в двете книжки пише Tutela ZC75 SYNTН, 75W-80, API GL 5,MIL 2105D.Това е маслото!TUTELA CAR TECHNYX e по-ново масло 75W-85 - полусинтетично и едва ли ще го намериш в България, а и е по-ниско ниво по API GL4Eто ти първото:http://www.flselenia.it/pag_prodotti.asp?type_main=CATALOGOPRODOTTO&cod_pr d=1475&id_lingua=2&id_livello=1&id_canale=1&id_cat egoria=10Забележи :Fully synthetic lubricating oilЕто второто:http://www.flselenia.it/pag_prodotti.asp?type_main=CATALOGOPRODOTTO&cod_pr d=1474&id_lingua=2&id_livello=1&id_canale=1&id_cat egoria=10Забележи :Synthetic-based multigrade lubricantСега изясни ли се въпросът?
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Аз за Темпрата си взех Тутела ама минерално. Ще видя как е, че когато е много студено със сегашното /не знам какво е/ като свалям от 3 на 2 ми хърка докато загрее колата и свалям с междинна газ.
        Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
        Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
        Совалката средно на LPG
        Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Fiat 127 написа:
          Аз за Темпрата си взех Тутела ама минерално. Ще видя как е, че когато е много студено със сегашното /не знам какво е/ като свалям от 3 на 2 ми хърка докато загрее колата и свалям с междинна газ.
          Махни я тази грес... още по-лошо ще става като стане минус 10.И при двете коли за които съм писал по-горе, няма абсолютно никаква разлика с превключването на предавките и при минус 20 /до където стигна последните две зими/ и при плюс 30 и нагоре градуса.

Коментар

Nino написа:
            Никой не "вика" ами това си пише в книжките на колите бе chris!
            Ми тия по магазините понеже се правят на разбирачи и аз за това тук питам. За тях говоря.Единния разправя - "тя с такова масло излиза от завода", другия ти казва: "такова не бива да се слага в никакъв случай"... Е ти ми кажи как да се изразя по-просто с малко думи..... "вика" е идеална
            Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
              Nino написа:
              Никой не "вика" ами това си пише в книжките на колите бе chris!
              Ми тия по магазините понеже се правят на разбирачи и аз за това тук питам. За тях говоря.Единния разправя - "тя с такова масло излиза от завода", другия ти казва: "такова не бива да се слага в никакъв случай"... Е ти ми кажи как да се изразя по-просто с малко думи..... "вика" е идеална
              Не бе аз не се хващам за думата!! Даже точната дума е п...майни!! Тия са големи леваци и не бива човек да се доверява на фолклора им.ZC 75 SYNTH e маслото ти.Наскоро купих 1л.за доливане, че не съм го проверявал отдавна, а и ми "сълзи" от единия маншон на полуоската.. цената е 14.50 лв/лМаслото беше в метална цилиндрична кутия, като бира, така се и отваря . Та според мен ментето е изключено!

Коментар

На мен във Вантотрейд ми сипаха Tutela Epyx.

Коментар

Nino написа:
                  ZC 75 SYNTH e маслото ти.
                  Мдаа, и аз мисля такова да взема. А ония верно са големи "разбирачи" по магазините!Мерси и на Blue за бързата намеса
                  Bravo 1.6 16v

Коментар

ilkor написа:
                    Айде пак съм шах!
                    Bravo 1.6 16v

Коментар

ilkor написа:
                      Илко, това масло е с по-голям вискозитет.Такова са имали, такова са сложили... и е също полусинтетично.Не мисля,че е подходящо за доста деликатните ни фиатови скорости.Естествено, че FL произвежда масла не само за Фиат.Ето го въпросното.... дано да нямаш проблеми на студено!http://www.flselenia.it/pag_prodotti...d_categoria=10

Коментар

Явно във Вантотрейд продават такова затова са ми сипали това.В началото на годината когато бяха големите студове наистина скоростите ми влизаха с доста голямо услилие. Но след няколкостотин метра явно маслото се раздвижва и всичко се нормализира.

Коментар

ilkor написа:
                          Явно във Вантотрейд продават такова затова са ми сипали това.В началото на годината когато бяха големите студове наистина скоростите ми влизаха с доста голямо услилие. Но след няколкостотин метра явно маслото се раздвижва и всичко се нормализира.
                          Махай го тогава.Точно тези 400-500м са опасните.Няма го този проблем при мен със ZC 75 SYNT... преди на Бравата и сега на Пунтото.Ето го въпросното... май си е чиста минералка.http://www.flselenia.it/pag_prodotti...goria=10Ето с какво завършва презентацията му:"Its particular viscosity to warmth guarantees the reduction of mechanical noisiness of the gears in high temperatures".

Коментар

Колеги, тъкмо се питах какво масло за скоростната кутия да търся, дори бях намерил "служебно" Rotra 80W90 на Agip и влезох в консултациите на Форума и съм много доволен, че Nino е категоричен- ZC 75 SYNTH е нашето масло, а Nino ги "топли" нещата - Комплименти . Днес се разходих из магазините на Бургас и намерих, съответно купих за 18 лв/l : (гледам-пиша) Tutela CARtrasmissioni Zc 75 SYNTH API GL-5/SAE 75W-80/FIAT 9.55550/MIL-L-2105 D Level, 1L метална цилиндрична (синя) кутия.
                            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Колеги, а колко масло ми е необходимо? Гледам, че в сайта на Шел го дават, че са нужни 2 л http://www.shell.com/home/bg/html/iw...ls_191002.htmlА на колко километра се сменя или зависи от това дали повече градско или повече извънградско се кара.Забелязвам, че малко по-затруднено влизат скоростите и викам да взема да го сменя. Сменях го на пролет в Италсервиз, но нещо се съмнявам дали са ми го сменили - като се качих след смяната нямаше разлика.

Коментар

Working...
                              X