Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За смяна ли ми е ангренажния ремък?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За смяна ли ми е ангренажния ремък?

Като си купих колата,беше със сменени всякакви консумативи.Момчето,от което я взех ми каза че след 60 000 трябва да сменя ангренажния ремък,щото го бил сменил.Ама може и ей така да ми го е казал Може ли да се разбере дали е сменян наистина скоро?В сервиз това може ли да се установи?
    SKODA 105L '78
    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
    FIAT 126p '89
    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Не,не може!!!Едва ли си заслужава да поемеш този риск в сравнение с нещата които ще се случат ако те е излъгал.А ако виждаш белезите по ремъка като махнеш капака на ангренажа,то нека това не те заблуждава.Направено е така,че и при стар ремък да личат.При мен две ролки по 36 лв+ремък 29 лв.+ труд 50 лв,всичко 151лв. Колата е Брава 1.9D. НЕ РИСКУВАЙ!!!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

И моето мнение е - вяра само на очите ми .... но проблема остава при теб - ако искаш сменяй ако не - довери се на продавача ....И все пак - не рискувай .... защото след това ХХ х 151лв. ще са ти разходите ....
      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Като питах в един сервиз(Италсервиз) какво става като се скъса ангренажния ремък,те ми казаха,че точно при моя мотор-нищо-не мачкал клапаните,ама тези дни ще се разходя до Вантотрейд за една диагностика
        SKODA 105L '78
        PUNTO 1.2 MPI ELX '94
        FIAT 126p '89
        TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
        GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

При покупка на кола на старо е задължително да смениш масло, ремъци, ролки и филтри, останалите консумативи като спирачки се ревизират и решаваш в зависимост от състоянието им. Всяко друго решение е лотария.

Коментар

Абе то момчето от което я взех му трябваха спешно пари,иначе не я продаваше...
            SKODA 105L '78
            PUNTO 1.2 MPI ELX '94
            FIAT 126p '89
            TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
            GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

За ремука може да се съди основно коствено. Всеми го смени, може и да не е на километри, но да е стар. Все пак не е хубаво да късаш ремък, било то и да не изкривиш клапани и т.н.

Коментар

damianoff, и господ не може да ти каже дали е за смяна агр. ремьк-този ремьк има само пробег и никакви други признаци за износване! Вярно е че при FIREE моторите/ а какви мотори са само/ няма поражения!!! Но малко ли е , да те остави на сред пьтя !!!Ти си сериозен участник" фиат маниак" в клуба и ще срамота да махаш за помощ на сред пьтя! Шегувам се , но вземай мерки, още повече,че частите за този модел /ремьк+ролка/ са най-евтините!

Коментар

hit-ko написа:
                  damianoff, и господ не може да ти каже дали е за смяна агр. ремьк-този ремьк има само пробег и никакви други признаци за износване! Вярно е че при FIREE моторите/ а какви мотори са само/ няма поражения!!! Но малко ли е , да те остави на сред пьтя !!!Ти си сериозен участник" фиат маниак" в клуба и ще срамота да махаш за помощ на сред пьтя! Шегувам се , но вземай мерки, още повече,че частите за този модел /ремьк+ролка/ са най-евтините!
                  Чувал съм, че и моят се води "FIRE", но какво означава "няма поражения"???
                  Alles in Ordnung

Коментар

Наистина няма смисъл да рискуваш .По добре го сменяй ,и следващите 60 000-70 000 км мирна глава .Ама то сигорно ще трябва да смениш и ролките .
                    FIAT TIPO 1,6

Коментар

Zaphod написа:
                      hit-ko написа:
                      Чувал съм, че и моят се води "FIRE", но какво означава "няма поражения"???
                      Да те успокоя, не е "FIRE", ако скъсаш ремък... Няма поражения в смисъл няма да се "срещнат" бутала и клапани, последствията в такъв случай са ти ясни...

Коментар

Да те успокоя, не е "FIRE", ако скъсаш ремък... Няма поражения в смисъл няма да се "срещнат" бутала и клапани, последствията в такъв случай са ти ясни... :cme_to_u, знаеш ли как е при моя мотор?[/list]
                        Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp

Коментар

FIRE- сега е момента да разчоплим тази тема!!! Знаем, че FIRE- означава огьн-значи ....огьн мотор! Но сигурно има и друго значение??? Само за инфо ще ви споделя, че този уникален мотор, признат като изключително технично и наи-вече технологично чудо в Европа е разработен само за 3.5 год.!?!?!?!?!?!!?.........в Ита....

Коментар

FIAT-FIRE...

hit-ko написа:
                            FIRE- сега е момента да разчоплим тази тема!!! Знаем, че FIRE- означава огьн-значи ....огьн мотор! Но сигурно има и друго значение??? Само за инфо ще ви споделя, че този уникален мотор, признат като изключително технично и наи-вече технологично чудо в Европа е разработен само за 3.5 год.!?!?!?!?!?!!?.........в Ита....
                            Давам тук за сведение абревиатурата-Fiat Fire(Fully Intergrated Robotizet Engine) ...
                            Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Working...
                            X