Колеги добър ден, Имам следното запитване: Днес измих колата на автомивка и след като я паркирах след около 3 часа под нея се получи локва (никога досега не е имало подобно нещо). Отворих капака и какво да видя: Вода тече от една пластмасова клапа, която води към пластмасовия, не масив, не държач...(там където са свързани чистачките и започва стъклото, има едно дълго пластмасово съединение, под което минават тръбите за парното; винаги съм се чудил, когато влиза вода там от къде се оттича - например при дъжд. Днес разбрах, че минават през тази пластмасова клапа, която съществува и от другата страна близо до чистачката откъм шофьора. Клапите бяха пълни с кал и от там течеше вода). Въпросът ми е - какви са тези клапи, които очевидно са с отвор т.е. отворът не е счупване, фабрично са направени така. Служат за отход на водата или? И ако да - няма ли опасност от късо съединение, когато се шофира в условия на дъжд, тъй като в случая водата течеше много близо до медните проводници на алтернатора. Смисъл при движение е съвсем възможно вода да влезе там, а това не ми се вижда нормално. Прикачвам и снимки, тъй като наистина не мога да обясня добре за какво говорим... Ще се радвам да ми помогнете... п.п. Не ми дава да прикача снимката.....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не знам и аз как да го обясня....
Collapse
X
-
fiatpunto_user написа:Благодаря за отговора... Какво ще рече при 12 волта? И защо преди там вода не е текла? Заради калта ли? И ако да, къде е отивала? И считаш ли, че при силен дъжд няма да има никакви грижи? Благодаря предварително и хубава вечер.
Коментар
-
Re: дова
kluchar написа:Сигурно говориш за мястото където се събира вода и кал и листа има един дренажен отвор който отива малко но долу с едно като гумена тръба Там трябва да е чисто да не се /завирва /.
Коментар
-
Re: дова
fiatpunto_user написа:kluchar написа:Сигурно говориш за мястото където се събира вода и кал и листа има един дренажен отвор който отива малко но долу с едно като гумена тръба Там трябва да е чисто да не се /завирва /.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ако говорим за пунто 1 под черната кора на чистачките дренажните отвори имат едни гуми които са като фунии - / те се задръстват и водата пълни цялата кухина там, а там се намира моторчето на чистачките. Изгоря ми едно. Не знам дали е добра практика, но аз махнах гумените фунии за да може да не се събират боклуците и да се запушва.Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар