MGP
Колега здравей,Темата е малко старичка, но днес попаднах на нея и нещо ми направи впечатление, т. е. че "Първо почва да вие, после да шумоли, накрая да дрънчи. В началото превива леко, след 1 мин изчезва, има го при определени обороти". Ако може да дадеш мнение по проблема.Снощи като се прибирах, (минах около 250 км. извънградско), чух странен шум от коша на двигатиля. Автомобила е Fiat Brava 1.6 16V 1996 г. Шумът беше като виене на ремък, или нещо от сорта, но неможех да го определя 100 %, тъй като не рабирам толкова много от коли. Но не се чуваше постоянно, а на моменти. Като изключех от скорост виенето спираше, при по малка предавка започваше да вие, а при по голяма и повече газ изчевзаше. Предполагам че проблема е при някой от ремъците. Ако може да дадеш някъкво мнение. Снощи като спрях за 5-10 мин. след като тръгнах виенето го нямаше вече, а също и днес го няма.П.П. Тъй като колата ми е нова, днес поръчах ангренажен ремък+ролки, и всички останали ремъци, не заради това виене, а за това, че трябва да се сменят, за да съм сигурен че всичко е сменено.Въроса ми е и за това дали ще мога да карам спокойно, тъй като майстора, който ще подмени ремъците ще бъде свободен до 1-2 седмици.Предварително Ти Благодаря.
maiden написа:
Коментар