Ок, дайте формулата да се убедя, че е такава. Освен тези неща: обороти на мотора, кубатура на инжектора, време за отваряне на инжектора какво друго трябва да се вземе в предвид ? Колко гориво изразходва мотора при оптимална темература и колко при студен (примерно 10, 0 и -10 градуса) би трябвало да може да се сметне като се вземе в предвид какви са времената на инжекторите, а те не скачат в пъти, а с процент. Все ми се струва, че с такава бакалска сметка от 6 л/ч няма да можем да издържим да си караме колите и една седмица.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каране на къси разстояния - до колко е вредно за двигателя?
Collapse
X
-
1,9жтд при -15 градуса първите 2 минути харчи около 4,5л/ч.Около 0 градуса харчи около 2л/ч.И накрая като загрее пада до около 0.6л/ч.Ако си мислиш, че мега добрия бензин ще ти харчи по-малко, ОК, лошо няма.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ок, аз не мисля, че бензина харчи по-малко от дизела на час и никъде не съм го твърдял. Щом имаш толкова точни данни ги приемам и съвета на Оги също. Но литър от горе не ме бърка кой знае колко и не мисля да си променям стила на каране. Мерси за съвета все пак.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Аз като я карах така на къси разстояния (2 х 4 км на ден сутрин и вечер) през зимата, с включени фарове и парно, първото нещо, на което се отрази това каране, беше акумулаторът. Падна изведнъж и нацяло. След зареждане се оправи, но след това започнах да я изчаквам да поработи на място.Освен това пистовият ремък започна да издава звук на интервали, подобен на чаткане. На има-няма 20 000 км е, не е нацепен, но чатка, когато е студен. Няколко пъти съм пробвал да я изрязвам до 4-5 000 оборота през тези 4 км, спирам и слушам - тогава не чатка, но когато я карам нормално пак си чатка.Така, че аз казвам, че карането на къси разстояния е вредно за колата.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
Airfan написа:Няма да кара дълго така, най-много 200-300 000 км.
Коментар
-
siluro написа:pakumba аз не познавам германските закони и нямам и идея какво ще ми направят там. Тука до колкото знам не е незаконно.
Коментар
-
Airfan написа:Няма да кара дълго така, най-много 200-300 000 км.punto HGT
Коментар
-
didich написа:Airfan написа:Няма да кара дълго така, най-много 200-300 000 км.
Коментар
-
ogi28b написа:siluro написа:pakumba аз не познавам германските закони и нямам и идея какво ще ми направят там. Тука до колкото знам не е незаконно.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Airfan написа:didich написа:Airfan написа:Няма да кара дълго така, най-много 200-300 000 км.punto HGT
Коментар
-
didich написа:Airfan написа:didich написа:Airfan написа:Няма да кара дълго така, най-много 200-300 000 км.
Коментар
-
Защо се чудите толкова дали е полезно или не, че не е полезно... никак даже, но че пък ние много се грижиме за отпадъка на Европа и му трепериме пак е вярно. Карайте и това е, като се счупи са по 1500 лева и се взима друго, важното е да е изрядна и да ми върши работа пък колкото издържи толкоз. От личен опит знам че колкото повече и треперя, толкова повече е капризна.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар