Колеги мъките с паленето на колата ми започна преди около два месеца но с падане на температурата става все по трудно.Колата е брава 1.6 103к.с.Запалването става след няколко завъртания... 3-4 и то само ако припомпя с педала на газта .След като запали държи неравномерни 1400 оборота/потрепва/ и след около 30 секунди загасва, а след това пали от раз без напомпване и държи леко обороти но леко потрепва.Като позагрее се успокоява и си работи като часовник и пали от четвърт.При тръгване като е студена забива муцуната ако я настъпя по рязко но ако я галя лекичко няма проблеми.След като загрее и премина на газ/има АГУ-ГИ/също забива муцуната ако я стресна по сериозно,премине ли 2300-2600 оборота няма проблеми върви като бясна.Та въпросът ми е някой има ли идея какво е?Да кажа само че като я закача на компа няма никаква грешка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мноооого труден студен старт Фиат Брава 1.6
Collapse
X
-
Пропуснах да кажа за колата и частите които съм сменил.Кабели чисто нови Тесла,свещи чисто нови Денсо,бубина втора ръка от кола която вървеше перфектно докато не изби биела през блока.Колата е с пластмасовите колектори 99г.Смених дросела заради стъпковото че ми гаснеше но сега е добре.Понякога взимам такива решения и правя такива неща че чувам как бръмбарите в главата ми стават прави и ме аплодират...
Коментар
-
Re: Мноооого труден студен старт Фиат Брава 1.6
mitakasan написа:Колеги мъките с паленето на колата ми започна преди около два месеца но с падане на температурата става все по трудно.Колата е брава 1.6 103к.с.Запалването става след няколко завъртания... 3-4 и то само ако припомпя с педала на газта .След като запали държи неравномерни 1400 оборота/потрепва/ и след около 30 секунди загасва, а след това пали от раз без напомпване и държи леко обороти но леко потрепва.Като позагрее се успокоява и си работи като часовник и пали от четвърт.При тръгване като е студена забива муцуната ако я настъпя по рязко но ако я галя лекичко няма проблеми.След като загрее и премина на газ/има АГУ-ГИ/също забива муцуната ако я стресна по сериозно,премине ли 2300-2600 оборота няма проблеми върви като бясна.Та въпросът ми е някой има ли идея какво е?Да кажа само че като я закача на компа няма никаква грешка.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: Мноооого труден студен старт Фиат Брава 1.6
S_BANKOV написа:mitakasan написа:Колеги мъките с паленето на колата ми започна преди около два месеца но с падане на температурата става все по трудно.Колата е брава 1.6 103к.с.Запалването става след няколко завъртания... 3-4 и то само ако припомпя с педала на газта .След като запали държи неравномерни 1400 оборота/потрепва/ и след около 30 секунди загасва, а след това пали от раз без напомпване и държи леко обороти но леко потрепва.Като позагрее се успокоява и си работи като часовник и пали от четвърт.При тръгване като е студена забива муцуната ако я настъпя по рязко но ако я галя лекичко няма проблеми.След като загрее и премина на газ/има АГУ-ГИ/също забива муцуната ако я стресна по сериозно,премине ли 2300-2600 оборота няма проблеми върви като бясна.Та въпросът ми е някой има ли идея какво е?Да кажа само че като я закача на компа няма никаква грешка.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
99г. е колата и веднъж я ресетнаха ..... но абсолютно нищо не се промени.Палеше си все така трудно и може би ..... може би съвсем малко подобри работата на двигателя/малко по малко придърпваше.Та къде мога да отида да я погледне някой и НАИСТИНА да оправи проблема.А имам и друго питане ... да речем че сменя колектора с метален , ново стъпково и сложа обикновенна газ с емулатор и тн пак ли ще се омазва така.Имал съм 4 брави преди тази но винаги със стария мотор и всичките бяха с обикновенна газ ..... работеха като часовници и никога не съм имал проблеми.Някой да ми обясни ама като на мозъчен идиот.Понякога взимам такива решения и правя такива неща че чувам как бръмбарите в главата ми стават прави и ме аплодират...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар