Любопитно ми е, а пък и интересно някой пробвал ли е този метод на колата си - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=7003На кратко става дума за следното - на загрят мотор се поддържат обороти на място м/у 2500 и 3000 и се подава вода през дросела, при попадане на водата в горивната камера следствие топлината на мотора тя преминава в газообразно състояние, демек пара, като по този начин се изчистват нагарите по бутала, клапани и т.н., които напускат горивната камера през изпускателния колектор. Следствие процедурата работата на мотора се подобрява, оборотите се нормализират и т.н.Някой правил ли е процедурата лично и може ли да сподели резултата п.п. моля за сериозни коментари, не съм тръгнал да го правя, защото мотора ми е чист, питам от чисто любопитство
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на нагара в двигателя
Collapse
X
-
Аз съм го правил на много коли.Темата на колегата от Фолксваген клуба я прочетох дни след,като я публикува и реших да опитам на моята кола,която имах тогава,а именно Тойота Карина 2.0 Дизел.Ефект на дизелов двигател незнам дали почувствувах,но на бензинов двигател,който гори много масло определено има промяна в работата,за добро.И не се впръсква вода ами...EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
-
Тая търсачка нещо ми върти номера, защото преди да пусна темата пробвах и с търсачката, но явно тия теми са били доста назад.Интересно ми е колегата chaveto, след операцията в момента ако кара същата кола как е положението.Най примамливо за мен е резултата с равномерната работа на мотора, че мойта подскача в моментаpunto HGT
Коментар
-
Мотора ми е чист относно частта, където минава маслото и съм сигурен, защото преди 8000км беше разглобен, видях какво представлява отвътре, а след затварянето до момента карам вече с 4-то масло, тЪ даже и да е имало малко нагар след 4 смени на масло би следвало всичко да съм промил.С тоя метод се промива горивната камера, но както каза хората, които карат на газ или имат монтирана Водно-метанолова инжекция би следвало горивната им камера да е чистаpunto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар