Здравейте колеги, вчера забелязах че точно в центъра на челното стъкло се е появила люспа, съвсем малка е около 3мм и не е звездичка ми само точица с лека дъга. От външната страна само в точката се усеща лек релеф. Веднага звъннах на каското и заведох щета и ми казаха че ще ми изплатят за подмяна на стъклото. Поразрових се из Интернет и намерих в София няколко места, където ремонтират такива люспи. В Кобра ми обявиха 145лв за китайско стъкло и 230лв за европейско + 47лв за смяна и по 2лв на стикер. За ремонт на люспата 25-30лв. Според момчето което ремонтира люспите, каза че на 80-90% се заличава и че ако не знаеш че има там нещо, няма и да го видиш. Въпроса ми е, дали от каското биха ми зачели този ремонт или е най-добре да си сменя стъклото. За толкова малко нещо не ми се ще да сменям оригиналното си стъкло с някакво китайско или европейско. А оригиналното в Дару Кар си е цифра.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Люспа челно стъкла, смяна или ремонт?
Collapse
X
-
Я не се вкарвай във филми по смяна на стъклото щом не е счупено. За 20 лева ще ти го залепят и едва ли ще се забелязва, че е имало нещо там.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
-
dabadaba написа:Я не се вкарвай във филми по смяна на стъклото щом не е счупено. За 20 лева ще ти го залепят и едва ли ще се забелязва, че е имало нещо там.
Коментар
-
Четири години карам с такава "люспа". От каското ми я платиха, но в стъкларницата (Кобра) комчето ми вика: "Ти да не си луд да си сменяш оригиналното стъкло??? Щом нямаш пукнатина си карай така, стига да не ти пречи."И те така си карамAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:А ти ще им кажеш ли на каското сега че там е имало люспа та ако стане нещо да го имат предвид при не плащането . Това за ремонт на люспата 25по ми се вижда приемливо Дори и така да си караш може да мине и 5 години и нищо до му няма .BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар