Здравейте,Някой може ли да ми каже с това ниво на маслото (това което съм прикачил като снимка) мога ли да искарам още около 1000 км или поне най-малко още 500-600 км. ? До момента от последната смяна на маслото имам навъртяни около 8500 км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ниво на маслото на Fiat Punto 1.9 JTD 2001 год.
Collapse
X
-
nikolce написа:Ако при смяната, нивото е било в горния край на щеката, ще изкараш поне 500 да. Ако е било на средата, и 1000 ще изкараш.Нямаш ли останало масло, да сипеш, да не го мислиш?
Коментар
-
Ми не знаеш ли с какво са го сменили? На лепенката за смяна не пишели? Защо не минеш през човека които ти е сменил маслото и да долее, със сигурност той знае какво ти е сипал обикновено даден сервиз работи със точно едно масло, като марка, така че няма да има проблеми.Това на студен двигател ли отчита или на загрят, като е топъл двигателя дава по ниско ниво - маслото е "разхвърляно" по двигателя, затова се гледа преди потегляне, когато се е стекло в картера.
Коментар
-
seninkn написа:Ми не знаеш ли с какво са го сменили? На лепенката за смяна не пишели? Защо не минеш през човека които ти е сменил маслото и да долее, със сигурност той знае какво ти е сипал обикновено даден сервиз работи със точно едно масло, като марка, така че няма да има проблеми.Това на студен двигател ли отчита или на загрят, като е топъл двигателя дава по ниско ниво - маслото е "разхвърляно" по двигателя, затова се гледа преди потегляне, когато се е стекло в картера.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар