Колеги преди няколко месеца сменях преден ляв носач и смятам че не би трябвало да се чуват никакви странни звуци точно оттам,но сега като тръгвам се чува едно бързо пукане - или като леко пращене. Чува се главно когато тръгвам от спряло положение - все едно нещо е заяло и като тръгвам се е оправило. Определено се чува отляво а там знам че е сменян целия носач - възможно ли е да е от рейката защото се появява най-често като завъртя волана малко по наляво или надясно при тръгване. П.С. не съм много на ти с тея работи затова се извинявам предварително ако въпроса изглежда леко тъп
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно пукане от левия носач
Collapse
X
-
Ако е от завъртане на волана залагам на блокирал лагер горе на макферсона, тогава има пукане.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
zgabrovski написа:Ако е от завъртане на волана залагам на блокирал лагер горе на макферсона, тогава има пукане.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
И аз имам същия проблем, от скоро чувам нещо като припукване от дясно а преди 3 месеца смених и двата носача.Аз мисля че го чувам при спиране и тръгване и то не винаги. Какви може да са последствията ако е лагер на макферсона и не се смени на време, че и аз не съм много в час.Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г
Коментар
-
fiat_love написа:Лагера се чува само при въртене. Такова пукване при тръгване или спиране може да е от тампоните на носача, биалетка или двигателен тампон. 3 месеца не са много но зависи от изминатите километри и качеството на носача. Ако носача е BIRTH е нормално да литне за това време. Аз съм слагал BIRTH ноември месец и март вече съм толкова разтропан, че колата едвам се кара.Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г
Коментар
-
fiat_love написа:AvataR написа:при мене това се появява при спиране и при тръгване както при колегата Franchesko. Така и така ще сменям гуми тея дни аз какво точно мога да направя като смъкна гумата да проверя от какво може да е проблема ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар