Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налягане на гумите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Налягане на гумите

странна работа в книжката към колата ми пише 2.0 за предните 2.4 за задните, а в bravo-guide пише 2.2 отпред 2.3 отзад, като в книжката пише за 175 и за 185 ширина, а в сайта гледам данни за 195/50/15 Браво 115 16V, а пък аз карам със 195/60/15, дайте някви мнения
    ex Fiat Bravo GT

Според мене е нормално да караш с 2.3от пред и 2.1отзад.
    FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx

Коментар

Попринцип 195/60/15 са малко големички за бравото, но това е друга тема, аз бях сложил такива за кратко и по гумаджийниците ме съветваха да ги карам на 2.5

Коментар

Alexius написа:
        Попринцип 195/60/15 са малко големички за бравото, но това е друга тема, аз бях сложил такива за кратко и по гумаджийниците ме съветваха да ги карам на 2.5
        2.5 много ми се вижда, то отзад е толкова леко че ше отскача...сега сам 2.2 отпред и 2 отзад, кажи иначе за размера ще се радвам някой по опитен да ме посъветва..аз добре го чувствам с тия гуми, стои стабилно...
        ex Fiat Bravo GT

Коментар

Джантите които си купих бяха със гуми 195/60/15. След като ги сложих колата стана чувствително по-тромава. Стандартният размер за нашите коли е 185/60 R 14 82 H. Един познат който има гумаджийница провери какъв размер трябва да са ми гумите на джанти 15’ за да отговарят на стандартните. Това са 195/50 R15. Именно такива си сложих и повярвай ми разлика във пъргавината има. Другата причина поради която махнах гумите на 60 е че в завой ми опираха в подкалниците отпред, отзад проблеми няма.

Коментар

Аз на Пунто-то на гуми 175/65 14" ги помпам на по 2 атм. и предните и задните.А колко точно е по книжка-незнам Ако някой знае,да пише,ще съм му благодарен
            SKODA 105L '78
            PUNTO 1.2 MPI ELX '94
            FIAT 126p '89
            TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
            GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

На моето BRAVO 2.0 20V съм сложил 205/45/16, колата съвсем не става тромава. Отпред и отзад гумите са на 2.2 и нямам грижи. Задницата на колата е лека, но с едни хубави амортисьори проблема се решава

Коментар

Muerte написа:
                На моето BRAVO 2.0 20V съм сложил 205/45/16, колата съвсем не става тромава. Отпред и отзад гумите са на 2.2 и нямам грижи. Задницата на колата е лека, но с едни хубави амортисьори проблема се решава
                можеби не усещаш да е тромава защото колата ти е 150коня

Коментар

Бих използвал думата стабилна, а не - тромава. Старта го има , но вече е много по-стабилна при високите скорости и влизане в завои със скорост

Коментар

За моята, по книжка го дават 2.2 от зад и от пред при нормално натоварване. Про по-големи натоварвания ги дават 2.3. В книжката има подходящите размери гуми и съответни налягания за различните модели браво. Ако искате ще ги извадя и ще ги постна.

Коментар

Working...
                    X