Здравейте всички. Колата е Fiat Bravo 1.4 12V. От скоро го имам и още не съм запознат с проблемите, които би ми създал. Когато е студена всичко е наред. Пали и работи без проблем. Като загрее и свали оборотите до 850-900 те започват леко да играят и двигателя да тресе. Също така от време на време когато е топла трудно пали и след това оборотите са много зле падат до към 500-600. Но това го прави рядко. Ходих в един сервиз и та ми казаха, че ламбда сондата е в ред, но нещо моторчето за празния ход прави проблеми. Ще ви бъда много благодарен ако някой ми даде съвет или ми препоръчате добър диагностик.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с оборотите на FIAT Bravo 1.4
Collapse
X
-
Мисля, че няма почукване, но като паднат оборотите много двигателят така се тресе, не мога да чуя почукване. Колкото до температурния датчик, как да го проверя? Може би ако не е много пари да купя нов? Той цифров ли е или аналогов? И може ли да имам проблем с ламбда сондата ако заради нея сместа става много богата/бедна? Въпреки, че диагностика като мери изгорелите газове, каза че е добре.Fiat Bravo 1,4 12VSX
Коментар
-
Svetlio написа:Мисля, че няма почукване, но като паднат оборотите много двигателят така се тресе, не мога да чуя почукване. Колкото до температурния датчик, как да го проверя? Може би ако не е много пари да купя нов? Той цифров ли е или аналогов? И може ли да имам проблем с ламбда сондата ако заради нея сместа става много богата/бедна? Въпреки, че диагностика като мери изгорелите газове, каза че е добре.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
spark написа:Ако намеря за 15лв ще си купя 3-4 да имам. Засега в колкото магазина и да съм питал цена под 60лв не видях.А къде се намира... ами мисля че някъде отляво на блока покрай ролката... нали е индукционен датчик, т.е. трябва да е близо до "зъбите"TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Колега внимавай със смяната н атемпературния датчик, защото се продават някакви с параметри съвсем различни от заводските и когато се слочи новия датчик колата започва да работи още по-лошо. При мен проблемът с оборотите беше първо от стъпковия двигател, а втория път се е****ше симулатора на ламба сондата и трупаше грешки без да светри датчика на таблото.BRAVA 1,4 12V
Nissan Navara
Коментар
-
Температурния датчик е светлосин и е завит в термостата.Мери се много лесно с мултицет. Какво съпротивление трябва да има пише в АутоДата, Haynes и т.н.За по-сигурно отворих капачето на ЕКУ-то (компютъра) и замерих направо до там да не би кабелчето да е прекъснато.На кое краче в ЕКУ-то е свързан датчика пак пише в сервизното ръководство.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Понеже жена ми кара Bravo-то, за което питах сега ще внеса малко уточнение. Неще да пали не веднага щом я изгасиш, а като постои да кажем 10-20 минути, малко като изстине. Това наистина клони към термодатчик. Но освен това ако може да се вярва на показанието за горивото, разхода е много голям. Може би около 15, но пак повтарям, беше ми казано в един сервиз, че ламбда сондата е в ред, а нали разхода зависи от нея (в общи линии).Какво да правя? Кажете добър диагностик за тези коли (в София). Моля, помогнете.Fiat Bravo 1,4 12VSX
Коментар
-
Svetlio написа:Понеже жена ми кара Bravo-то, за което питах сега ще внеса малко уточнение. Неще да пали не веднага щом я изгасиш, а като постои да кажем 10-20 минути, малко като изстине. Това наистина клони към термодатчик. Но освен това ако може да се вярва на показанието за горивото, разхода е много голям. Може би около 15, но пак повтарям, беше ми казано в един сервиз, че ламбда сондата е в ред, а нали разхода зависи от нея (в общи линии).Какво да правя? Кажете добър диагностик за тези коли (в София). Моля, помогнете.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Svetlio написа:Понеже жена ми кара Bravo-то, за което питах сега ще внеса малко уточнение. Неще да пали не веднага щом я изгасиш, а като постои да кажем 10-20 минути, малко като изстине. Това наистина клони към термодатчик. Но освен това ако може да се вярва на показанието за горивото, разхода е много голям. Може би около 15, но пак повтарям, беше ми казано в един сервиз, че ламбда сондата е в ред, а нали разхода зависи от нея (в общи линии).Какво да правя? Кажете добър диагностик за тези коли (в София). Моля, помогнете.- запали след като поизстина малко.Датчика струваше 17 лв в маг. на Стамболийски. Намира се на корпуса на термостата. Като отвориш PDF-а (от темите с често срещаните проблеми) ще го видиш. Смяната му е малко шибана но за майстор средна ръка не е проблем, трябва отдолу да се подложи легенче за антифриза и после да се налее обратно като не е зле да имаш подръка за доливане. Не би трябвало да ти поискат повече от 10-15 лв за смяната.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар