Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло на хидравликата на волана

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дали е достатъчно? Проверка: Като си навил волана до пълен десен или пълен ляв и задържиш на това положение свит до край, ако не усешаш появата на едно вибриране (което се молучава от мехурчета въздух поели по системата) значи нивото ти е достатъчно. Ако ти се разбива и смесва с въздух при това клокочене, покарай, остави я една нощ и на следващия ден долей кавото и да е. Отвори си прозорците и вдигни капака - дори и на слух се чува едно бъздене с висока честота - като виене.То уж не се сменя ама аз го измъкнах със спринцовката, щото съм упорит... това със смесването на различните видове и пресичането е от едно време - когато маслата са имали коренна разлика. Ако отговаря на стандарта API GL-4 или GL-5 и да искаш насила няма да ги пресечеш. А все пак това не е в двигателя. Кво се плашиш? Е ти си знаеш - може да си педантик и да държиш на перфекционизма. В тоя случай вземи 2 еднакви тубички от по литър и промии с едната, и с първите 150-200мл от втората и тогава гаранция вътре всичко ще е еднакво.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
      Дали е достатъчно? Проверка: Като си навил волана до пълен десен или пълен ляв и задържиш на това положение свит до край, ако не усешаш появата на едно вибриране (което се молучава от мехурчета въздух поели по системата) значи нивото ти е достатъчно. Ако ти се разбива и смесва с въздух при това клокочене, покарай, остави я една нощ и на следващия ден долей кавото и да е. Отвори си прозорците и вдигни капака - дори и на слух се чува едно бъздене с висока честота - като виене.То уж не се сменя ама аз го измъкнах със спринцовката, щото съм упорит... това със смесването на различните видове и пресичането е от едно време - когато маслата са имали коренна разлика. Ако отговаря на стандарта API GL-4 или GL-5 и да искаш насила няма да ги пресечеш. А все пак това не е в двигателя. Кво се плашиш? Е ти си знаеш - може да си педантик и да държиш на перфекционизма. В тоя случай вземи 2 еднакви тубички от по литър и промии с едната, и с първите 150-200мл от втората и тогава гаранция вътре всичко ще е еднакво.
      А не се плаша, педантик съм, но не чак в болестно състояние Иначе не ицках да смесмвам маслата не като марка или нещо такова, а защото това Liqui Moly не беше червено и беше в няква много смотана опаковка, на която пишеше само Hidrauliq Öll и нито за какво става, нито какъв тип е. Ще потърся масло, което отговаря на тези критерий, вече имам абсол’тно пълна информация, за което благодаря
      FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Диваче,иди на първата бензиностанция и си вземи масло за автоматични скоростни кутии!!!Пише ATF!!
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
          Диваче,иди на първата бензиностанция и си вземи масло за автоматични скоростни кутии!!!Пише ATF!!
          Така и ще направя, бате. Тебе очертава ли ти се скоро посещение в Маннхайм Ако не, ще се връщаш ли за празниците в БГ да се видим, да раздуем малко как стоят нещата ДЕ и как ще ги "оправим" немците
          FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Working...
          X