Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за фарове на Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за фарове на Стило

Здрасти на всички! Дойде времето да пусна първата тема с въпрос или по скоро за молба за съвет... Та... След като купих Стилото реших да сложа каенон защото фаровете не ме кефеха, а бях свикнал на ксенон и ми беше кофти... Ама тук направих първата си грешка... Вместо да си проверя врътките за реглаж аз направо сложих ксенона и после се оказа че са счупени врътките... И сега няма реглаж и левият фар свети адски високо... Ходих тука в един сервиз и оня мастУр ми заобеснява за италианските коли че фаровете им не били за ксенон и да съм сил бил купил голфче... Че не са не са ама не е това въпроса, та си затворих капака и си тръгнах... Та поразгледах из нета и не можах да намеря дали могат да се поправят врътките или трябва нови фарове... А никак не ми се сменят защото са с хубави стъкла и не са надрани... А за разсейването се загледах в едни лупи за вграждане и доста съм се замислил за едни ама то пак няма регулиране дори и да ги сложа... Ако някой има идея как и дали могат да се оправят врътките дори с отваряне на фаровете нека сподели, че никак не ме радва цената дори за такива втора ръка...
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

фарове

При мен има и едни шестограм ако се развали машинката да се нагласяват на рака
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Кажи му на майстора да си купи един дървен голф.Пробвай ръчно,ако не,удряш една псувня,че стилото е автомобил с много дефекти и директно на ръка я регулираш.Аз така регулирах моят ляв фар.
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Те точно врътките за ръчно регулиране са счупени... Явно ще се сменят фаровете или ще се побългарява някак...
        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Здравейте Колеги. Да използвам тази тема, за да не пускам нова. Проблемът ми е, че фаровете не се регулират. Не мърдат нито милиметър нагоре или надолу. Като сменям положенията със бутоните 0, 1, 2 и 3 се чува някакъв звук но фаровете не помръдват. Според мен не са регулирани, защото нощно време заслепявам насрещните шофьори. Как мога да си реша този проблем? Освен това да попитам колко крушки за габарит трябва да имам във всеки фар. При мен свети по една. Колата е Стило 1.6 16 v 2002 ра

Коментар

stilo_new написа:
            Здравейте Колеги. Да използвам тази тема, за да не пускам нова. Проблемът ми е, че фаровете не се регулират. Не мърдат нито милиметър нагоре или надолу. Като сменям положенията със бутоните 0, 1, 2 и 3 се чува някакъв звук но фаровете не помръдват. Според мен не са регулирани, защото нощно време заслепявам насрещните шофьори. Как мога да си реша този проблем? Освен това да попитам колко крушки за габарит трябва да имам във всеки фар. При мен свети по една. Колата е Стило 1.6 16 v 2002 ра
            Във всеки фар са по две габаритните крушки. Това че фаровете ти не мърдат се дължи на машинките, просто при Стило са проблемни.Ето ти две теми относно моторчетата за фаровете.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ic.php?t=70672
            Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
            Chevrolet Aveo

Коментар

Благодаря, колега. Явно трябва да разбера първо от къде точно идва проблема. Защото се чува някакъв звук и не съм сигурен дали са изгорели. Лошото е, че и те са заврени... А за габаритите, преди на единият фар изобщо не светеше и ми изписваше на дисплея, че имам изгоряла крушка. Като я поставиха, вече не изписваше. Явно по една като има другите две, че не светят не ги "хваща".

Коментар

stilo_new написа:
                Благодаря, колега. Явно трябва да разбера първо от къде точно идва проблема. Защото се чува някакъв звук и не съм сигурен дали са изгорели. Лошото е, че и те са заврени... А за габаритите, преди на единият фар изобщо не светеше и ми изписваше на дисплея, че имам изгоряла крушка. Като я поставиха, вече не изписваше. Явно по една като има другите две, че не светят не ги "хваща".
                Моя съвет е ако държиш да имаш работещи ел. фарове е да си купиш машинките, след това сваляш фаровете, сменяш машинките и крушките всичките с качествени и поне 2 години няма да имаш кахъри. Свалянето на фаровете не е толкова страшно, в общи линии ги свалям и качвам в рамките на час.Ако имаш поне една работеща габаритна крушка на фар компютъра няма да дава грешка.
                Chevrolet Aveo

Коментар

Да наистина май е най-добре така да се направи. Лошото е, че отскоро я имам колата и тапърва я опознавам. И доста по-сложна ми изглежда от Типо-то А ме е страх да се впускам да правя неща, за който не съм сигурен дали ще се справя. Дали случайно не си направил клипче на целият процес по сваляне и качване? Ако пък беше в Бургас, направо бих си платил за работата.

Коментар

stilo_new написа:
                    Да наистина май е най-добре така да се направи. Лошото е, че отскоро я имам колата и тапърва я опознавам. И доста по-сложна ми изглежда от Типо-то А ме е страх да се впускам да правя неща, за който не съм сигурен дали ще се справя. Дали случайно не си направил клипче на целият процес по сваляне и качване? Ако пък беше в Бургас, направо бих си платил за работата.
                    Клипче не съм правил, защото не е нещо сложно.Купи си нещата и ела в Стара Загора някоя събота и ще оправим работата. Пари не вземам, пия кока кола . :D
                    Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
                      stilo_new написа:
                      Клипче не съм правил, защото не е нещо сложно.Купи си нещата и ела в Стара Загора някоя събота и ще оправим работата. Пари не вземам, пия кока кола . :D
                      Добре. Ще те имам предвид.

Коментар

Kemaloff написа:
                        stilo_new написа:
                        Колега, фаровете са в ужасно състояние. Пластмасата отпред е пожълтяла, издраскана. Не мога да ги регулирам, нито аз виждам хубаво нощно време, а пък заслепявам насрешните на къси. Отделно това сега като застудя в единият фар се появи влага и то доста направо капки с вода. Ще те помоля да ми дадеш съвет какво да правя. Може ли да се ремонтират или направо да търся нови фарове?

Коментар

stilo_new написа:
                          Kemaloff написа:
                          stilo_new написа:
                          Колега, фаровете са в ужасно състояние. Пластмасата отпред е пожълтяла, издраскана. Не мога да ги регулирам, нито аз виждам хубаво нощно време, а пък заслепявам насрешните на къси. Отделно това сега като застудя в единият фар се появи влага и то доста направо капки с вода. Ще те помоля да ми дадеш съвет какво да правя. Може ли да се ремонтират или направо да търся нови фарове?
                          Колега,Ако съм на твое място бих си търсил читави фарове втора употреба.
                          Chevrolet Aveo

Коментар

Добре. А знаеш ли дали са еднакви на Дизел и Бензин. И кои имат разлики.

Коментар

stilo_new написа:
                              Добре. А знаеш ли дали са еднакви на Дизел и Бензин. И кои имат разлики.
                              Дизел, бензин няма разлика. Май има някяква разлика между 3 и 5 вратото, но не съм сигурен.
                              Chevrolet Aveo

Коментар

Working...
                              X