Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava мудно ускорява и прекъсва

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Brava мудно ускорява и прекъсва

Здравейте, колеги!Проблема ми с Бравата е следния. Когато я запаля на студен двигател, в началото оборотите почват да падат и се опитва да гасне. Като дам малко газ се чуди дали да се форсира, пука и тогава се форсира. Това го прави само на студен двигател и след това няма проблем. А в движение при натискане на газта започва да придърпва и не ускорява. Това го прави предимно на газ, но и на бензин е мудна, сякаш нещо я спъва. Колата е с газов инжекцион, винаги пали на бензин и после прехвърля на газ. Свещите са сменяни, датчик колянов вал е сменян. Ще се радвам на всякакви мнения!Поздрави!
    Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Правена ли е компютърна диагностика ? какво е състоянието на ламбда сондата; TPS датчика; също може да е от зацапани инжектори иначе колко обороти държи прегледай и кабелите за свещите
    Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

Диагностика правих преди да сменя датчика на коляновия вал, защото имах проблеми с паленето. Тогава нищо не излезе. Оборотите не мърдат иначе. След това първото форсиране проблеми с работата на празен ход няма, но дам ли газ и се спъва. Забравих да кажа, че и генератора е замерван и работи перфектно. Предполагам, че за да проверя кабелите, пак трябва да я карам на диагностика?

Коментар

залагам на кабелите за свещите
        Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
        Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
        Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
        Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
        Убий скороста - Спаси дете!

Коментар

Преди кабели и свещи бих я ресетнал,прилича на омазана самоадаптация.Поне симптомите са същите.Коя година и кой мотор е бравата?

Коментар

Колата е 2000г. 1.6 16vКолега, би ли пояснил какво означава "ресетнал"? Не съм особено запознат с терминологията :D

Коментар

Бенз. Комп е самоадаптивен и обикновенно като сложиш газ и не е добре настроена се омазва .Ресетването се прави за да се яърнат заводските стойности.Става само със софтуер а не с откачане наАБ. Потърси във форума за самоадаптация има писано доста.

Коментар

Медалов, компютъра дали не е проблемния за газифициране IAW 49F - за него съм чувал, че има проблеми с адаптацията.Виж и тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=93094 симптомите са подобни на твоите
                Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Славчо, нямам идея кой модел е ECU-то. Не знам дали някъде по номера на шасито може да ми изкара модела на ЕКУ-то... А от това, което прочетох по форума, разбрах че май ще трябва да се примиря и да я карам през 2 месеца в сервиза за донастройка. Тя газовата е сложена от почти 2 години и малко след слагането й започна да ги прави тея номера, тъй че картинката се изяснява. Няколко пъти съм ходил за настройка на газта и след това за няколко дни работи добре и после пак започва всичко отначало. Все си мислех, че е от някой датчик, стъпково моторче, налягане, дюзи, но по всичко личи, че проблема е електронен.Всъщност се поправям, проблема е, че сме принудени да слагаме газови уредби, за да можем да си позволим удобството да се возим с личен автомобил.

Коментар

Купи си чисто нова газова без бутилката и тръбичката и си ти.
                    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Прави се и не е толкова сложно, само трябва да си купиш кабели за около 50лв.и с малко помощ ще се справиш сам. Така излиза по евтино от ходене по сервизи Ще помагам доколкото мога. Аз съм с това еку и газ от 3.5г.и съм си спестил доста пари от майстори. Нещата са елементарни трябва само малко компюрърна грамитност някакъв лаптоп и помощ от фоеума.

Коментар

Re: Fiat Brava мудно ускорява и прекъсва

Medalow написа:
                        Здравейте, колеги!Проблема ми с Бравата е следния. Когато я запаля на студен двигател, в началото оборотите почват да падат и се опитва да гасне. Като дам малко газ се чуди дали да се форсира, пука и тогава се форсира. Това го прави само на студен двигател и след това няма проблем. А в движение при натискане на газта започва да придърпва и не ускорява. Това го прави предимно на газ, но и на бензин е мудна, сякаш нещо я спъва. Колата е с газов инжекцион, винаги пали на бензин и после прехвърля на газ. Свещите са сменяни, датчик колянов вал е сменян. Ще се радвам на всякакви мнения!Поздрави!
                        Сега остава да разберем дали ни е малко горивото или ни е много въздуха, абе с две думи бедна смес. Аз бих започнал от газовите филтри и вдигане малко на налягането на газта, както и проверка на дросела за мръсотия и сцепени маркучи някъде около мап сензора и дросела. И понеже компа ти е самоадаптивен сам ще си оправи омазаните настройки.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_Bankov Не лъжи човека, компа корегира до +/- 25%отклонение от зададените стойности, ако по някаква причина бъдат надхвърлени следва грешка P0170 fuel trim malfuncion което означава не мога да се справя с картата и регулираането на гориво. Оправя се с отстраняване на проблема чистене на грешката ресет на екуто и настройка на газта.

Коментар

Престанете с тоя ресет на ЕКУ, това което правите е все едно някое дете като решите че е научило много глупости да му трескате по една дъска в главата и да му причинявате амнезия и после пак да го учите на глупости. Това не е комп като комп, няма хард, няма биос и други подобни неща, това си е чист контролер който коригира или прекъсва работата на мотора в зависимост от показанията на датчиците. Всеки път при палене се чеква, демек си проверява датчиците и решерентните им стойности и ако в допустимите граници стартира мотора, ако някой датчик е аут и не е фатален пак стартира но е в авариен режим да можеш да се придвижиш до сервиз, както правят в белите страни.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Fiat Brava мудно ускорява и прекъсва

S_BANKOV написа:
                              Сега остава да разберем дали ни е малко горивото или ни е много въздуха, абе с две думи бедна смес. Аз бих започнал от газовите филтри и вдигане малко на налягането на газта, както и проверка на дросела за мръсотия и сцепени маркучи някъде около мап сензора и дросела. И понеже компа ти е самоадаптивен сам ще си оправи омазаните настройки.
                              А вдигането на налягането на газта софтуерно ли се прави или механично? Мисля да отида до газаджиите скоро и да им кажа да вземат да си оправят инжекциона. Даже ще ги накарам да се качат да покарат, за да видят какво ми е на мен :D

Коментар

Working...
                              X