Здравейте колеги, един майстор ме стресна че болтовете на алуминиевите ми джанти трябвало да бъдат по-дълги(естествено), но още от пролетта карам с тези от оригиналните железни джанти и до-сега няма развит болт. Има ли реална опасност или да си карам така без притеснения? Джантите са ето тези http://media.snimka.bg/8323/022902127.jpg?r=0
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Болтове от железни на алуминиеви джанти.
Collapse
X
-
Има и то голяма опастност, болтовете да изтърват. Хващат на много малко витки и при по- силен страничен напън - в завой, има голяма вероятност резбата да не издържи. А при това положение и един болт да изпусне, може да е фатално.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Хм, уж майстора ми беше казал че се завъртали само по 3 врътки. Вчера купих от един колега други болтове(за лети джанти), развивам и какво да гледам... моите болтове същия размер като неговите(на дължина) само дето резбата от към главата където ляга джантата е малко повече. Е определено не е на 3 врътки, вижда се до къде се завивал болта, а имено 7-8 врътки(около 8 мм). За другия път вече ще се гледа преди да се купува
Коментар
-
И аз имам Мареа с оригинални лети джанти, и за това резервната (патерица) със стоманена джанта, има допълнителен фланец, който компенсира дебелината. Така с болтовете за оригиналните алуминиеви джанти, мога да си ползвам резервната гума със стоманената джанта. Болтовете се избират според джантите. Не става едно към гьотере.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:И аз имам Мареа с оригинални лети джанти, и за това резервната (патерица) със стоманена джанта, има допълнителен фланец, който компенсира дебелината. Така с болтовете за оригиналните алуминиеви джанти, мога да си ползвам резервната гума със стоманената джанта. Болтовете се избират според джантите. Не става едно към гьотере.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Ако болтовете ми не са по-дълги от тези за стоманени джанти, защо ще слагат фланец на "патерицата", който да докара дебелината на алуминиевите ?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар