Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Болтове от железни на алуминиеви джанти.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Болтове от железни на алуминиеви джанти.

Здравейте колеги, един майстор ме стресна че болтовете на алуминиевите ми джанти трябвало да бъдат по-дълги(естествено), но още от пролетта карам с тези от оригиналните железни джанти и до-сега няма развит болт. Има ли реална опасност или да си карам така без притеснения? Джантите са ето тези http://media.snimka.bg/8323/022902127.jpg?r=0

Има и то голяма опастност, болтовете да изтърват. Хващат на много малко витки и при по- силен страничен напън - в завой, има голяма вероятност резбата да не издържи. А при това положение и един болт да изпусне, може да е фатално.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Опасно е, търси си дълги болтове, към 20 лв. са всичките.Сменяй ги възможно най-скоро.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Търси за Лада, една идея по-евтини са! Хубаво е да са около 10 мм по-дълги от тези на железните джанти.Може и на вторични да потърсиш.
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Ясно, колко мм дължина трябва да са, че незнам точно размера на железните какъв е?

Коментар

.

За по дълги не е гаранциа,но на обикновения болт края където ляга на джантата е по различен.Аз го карах фиата само с болтовете за летите джанти а те са от Брава и нямах ядове
            Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
            EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
            EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Хм, уж майстора ми беше казал че се завъртали само по 3 врътки. Вчера купих от един колега други болтове(за лети джанти), развивам и какво да гледам... моите болтове същия размер като неговите(на дължина) само дето резбата от към главата където ляга джантата е малко повече. Е определено не е на 3 врътки, вижда се до къде се завивал болта, а имено 7-8 врътки(около 8 мм). За другия път вече ще се гледа преди да се купува

Коментар

Колега, може ли да споделиш колко са ти дълги твоите, че и на мен ми предстои да купувам дълги болтове. Не съм мерил моите, но знам , че идват късички.

Коментар

Много оригинални лети джанти на Фиат се карат с къси болтове.Какво изригнахте, че трябва да са различни веднага не знам...
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Моите не са оригинални. И като ги взех, гумаджията ми каза да си взема по-дълги, че късите правили малко врътки

Коментар

BO написа:
                      Много оригинални лети джанти на Фиат се карат с къси болтове.
                      Това е така. Имам комплект оригинални лети джанти за Мареа и комплект афтър маркет. На вторите болтовете са по-дълги и ако ги сложа на оригиналните опират на предните и не мога даже да превъртя гумите.
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

И аз имам Мареа с оригинални лети джанти, и за това резервната (патерица) със стоманена джанта, има допълнителен фланец, който компенсира дебелината. Така с болтовете за оригиналните алуминиеви джанти, мога да си ползвам резервната гума със стоманената джанта. Болтовете се избират според джантите. Не става едно към гьотере.
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                          И аз имам Мареа с оригинални лети джанти, и за това резервната (патерица) със стоманена джанта, има допълнителен фланец, който компенсира дебелината. Така с болтовете за оригиналните алуминиеви джанти, мога да си ползвам резервната гума със стоманената джанта. Болтовете се избират според джантите. Не става едно към гьотере.
                          Именно.И защо реши, че колегата трябва да си вземе дълги болтове, защото сегашните му не стават?
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ако болтовете ми не са по-дълги от тези за стоманени джанти, защо ще слагат фланец на "патерицата", който да докара дебелината на алуминиевите ?

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              Ако болтовете ми не са по-дълги от тези за стоманени джанти, защо ще слагат фланец на "патерицата", който да докара дебелината на алуминиевите ?
                              И ти си с тези джанти, които колегата е показал в първото мнение?
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                              X