Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фланци за Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фланци за Браво

Здравейте колеги,Имам питане относно фланци за гумите. Знаете ли къде са на приемливи цени, защото намирам такива от по 300лв за 2 броя. Гумите на колата ми седят прекалено навътре в калника и я усещам как не е толкова стабилна в завоите, колкото ми се иска. Вместо да слагам по-широки гуми (сега съм с 195/50) мисля да сложа фланците, които да са поне 30мм. Мислех да намеря от някъде един фланец за шаблон и стругар да ми направи, по него, два, което би ми излезнало около 100лв +- 20тина лв.
    Fiat Bravo HGT

Флапците няма да оправят нещата стандартния размер за теб е205/50/15
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Така е, но дори и с този размер нещата не се оправят. Трябва да са поне 225, за да стане както трябва и да е естетически изправно.
      Fiat Bravo HGT

Коментар

Hyperion написа:
        Така е, но дори и с този размер нещата не се оправят. Трябва да са поне 225, за да стане както трябва и да е естетически изправно.
        колега виж в продавалнила пишеш в търсачката 4х98 и излизат много http://olx.bg/aluminievi-flantsi-za-...omeo-i55204150

Коментар

Ейй... виж, това не се бях сетил. Мерси колега. Само още ме интересува и въпроса със стругаря, дали ще стане и така.
          Fiat Bravo HGT

Коментар

Hyperion написа:
            Ейй... виж, това не се бях сетил. Мерси колега. Само още ме интересува и въпроса със стругаря, дали ще стане и така.
            то всеки стругар може да ти ги направи,но отворите за болтовете трябва да са строго спазени и се правят на координатна машина

Коментар

gergov 1973 написа:
              Hyperion написа:
              то всеки стругар може да ти ги направи,но отворите за болтовете трябва да са строго спазени и се правят на координатна машина
              Правят се да фреза(отворите за болтовете),на делителен апарат или на делителна маса.Ако ги направиш на така наречената координатна машина може да не ти стигнат гореспоменатите 300лв.Ако правиш фланци гледай да са от дуралуминий, че ако са от стомана ще ти паднат главините с тези 30мм. колкото и да са олекотени.Ако и речеш да си купуваш дурала за тях още повече се обезмисля начинанието,ако си купиш дурал за четири фланеца на реални цени той струва долу-горе колкото половината ти кола.Колкото и да е жалко това е положението.
              Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

Гума 205 на джанта 6,5J визуално ще е някаква пълна грозотия.Май най-ефтино ще ти излезе да си вземеш други джанти с ЕТ 30-35.Фланци изпадат, но трябва всеки ден ровене и търсене по сайтовете, но ако ще минаваш на фланци най добре търси такива, които се монтират на главината, а с твойте оригинални болтове монтираш джантите в/у фланците, защото освен цената на фланците, ще трябва да платиш и 16бр. нови по-дълги болтове, смятай ги по 3,5-4лв/бр или + 56 до 64лв., отделно пари и за втулки ако на фланците централния отвор не е на 58,1мм. От Маргел навремето за 4 пласмасови втулки дадох 24лв.Преди време ми изпаднаха такива фланци + 16 болта свалени от купе с дебелина 20мм само за 80лв, но ги върнах, защото почнаха да ми опират гумите във веждите на калниците, още ме е яд, защото бяха без пари, оригинални германски.Моя съвет е да пробваш различни джанти с различно ЕТ, защото ако почнат при неравности да ти опират гумите по калниците, хем ще си си дал парите на вятъра, хем ще си прецакаш и гумите. Примерно качи джанти с ЕТ 35 и виж как е положението, след това с ЕТ 30 и ако нямаш опиране ще знаеш, че ти трябват фланци с дебелина 5-10мм.Пак ще се повторя с първото изречение, други джанти с ширина 7J с гуми на 205 и ще си като "талпа" в завоите, поне при мен е така и особенно комбинирано със спортно окачване, направо залепяш на пътя.
                punto HGT

Коментар

Колега Hiperion ,фланците които са в продавалник ще ти решат проблема.Най важното при такива фланци е точността на ценралния отвор а виждам от снимките че го има от двете страни на фланеца.От едната страна се центрова към главината , а от другата джантата се центрова във фланеца.Това направено ли е точно, не те интересува дали са точни другите отвори.Може и да са по-големи.В крайна сметка фланецът е само дистанционен.Важното е болтовете да минават свободно.Просто трябва да си вземеш по дълги болтове с 20 мм.Добре е на твоите гуми да сложиш джанти 7J с възможно по малко ЕТ.Не слагай широки гуми на тесни джанти защото хем е грозно ,хем ефекта със стабилността ще е обратен.Успех.
                  brava 1.9.jtd 2001
                  punto 1.2 sport 1994
                  Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!

Коментар

Джантата на браво хгт е 7j
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Аз съм с джанти 7J 195/50/15, но съм с Брава. Гумите с джантите излизат наравно с купето. Прилагам снимка за всеки случай, ако ще свърши работа, защото не знам колко са идентични Бравата и Бравото( аматьор съм все още :D )http://postimg.org/image/vi42e8c0r/

Коментар

S_BANKOV написа:
                        Джантата на браво хгт е 7j
                        Май стана малко объркване, защото колегата не е посочил модела джанти с които е колата в момента, а те мисля, че бяха ето тези http://olx.bg/1-broy-originalna-dzha...t-49-i54915728 , тЪ и двамата не познахме ширината , с тия характеристики и това ЕТ49 тия джанти прости влизат прекалено много към окачването.
                        skazy написа:
                        Аз съм с джанти 7J 195/50/15, но съм с Брава. Гумите с джантите излизат наравно с купето. Прилагам снимка за всеки случай, ако ще свърши работа, защото не знам колко са идентични Бравата и Бравото( аматьор съм все още Very Happy ) http://postimg.org/image/vi42e8c0r/
                        Тая джанта мисля, че не се вгражда оригинално на брава, а и най вероятно е с ЕТ35, имаш ли снимка на джантите отзад да видим какво пише или някъде отпред където има характеристики на джантата.
                        punto HGT

Коментар

Ами няма от външната страна нищо. Пише само MiM, а пък нямам снимка от вътрешната страна. Помня, че беше ЕТ30 и нещо си... ама 30 и колко не си спомням. Иначе няма нищо преправяно, съвсем нормално си влезнаха. Даже и вътрешния отвор в който най-много се съмнявах.

Коментар

Ако проблема може да бъде решен с джанти, това е добре. Иначе аз искам да запазя, колкото е възможно, стоковия вид на колата, за това гледах да не пипам джантите. Но като ги гледам как влизат навътре в калниците и ми става лошо :D
                            Fiat Bravo HGT

Коментар

Hyperion написа:
                              Ако проблема може да бъде решен с джанти, това е добре. Иначе аз искам да запазя, колкото е възможно, стоковия вид на колата, за това гледах да не пипам джантите. Но като ги гледам как влизат навътре в калниците и ми става лошо :D
                              Като искаш да запазиш нещата и пак да си с джанта от италианка и при това от хгт можеш да погледнеш оригиналните джанти от пунто хгт , 15 цола, 6,5J, ЕТ 37, тоест само от тия джанти ще ти излезе джантата навън с минимум 12мм
                              punto HGT

Коментар

Working...
                              X