Здравейте колеги,Имам питане относно фланци за гумите. Знаете ли къде са на приемливи цени, защото намирам такива от по 300лв за 2 броя. Гумите на колата ми седят прекалено навътре в калника и я усещам как не е толкова стабилна в завоите, колкото ми се иска. Вместо да слагам по-широки гуми (сега съм с 195/50) мисля да сложа фланците, които да са поне 30мм. Мислех да намеря от някъде един фланец за шаблон и стругар да ми направи, по него, два, което би ми излезнало около 100лв +- 20тина лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фланци за Браво
Collapse
X
-
Hyperion написа:Така е, но дори и с този размер нещата не се оправят. Трябва да са поне 225, за да стане както трябва и да е естетически изправно.
Коментар
-
gergov 1973 написа:Hyperion написа:Ейй... виж, това не се бях сетил. Мерси колега. Само още ме интересува и въпроса със стругаря, дали ще стане и така.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Гума 205 на джанта 6,5J визуално ще е някаква пълна грозотия.Май най-ефтино ще ти излезе да си вземеш други джанти с ЕТ 30-35.Фланци изпадат, но трябва всеки ден ровене и търсене по сайтовете, но ако ще минаваш на фланци най добре търси такива, които се монтират на главината, а с твойте оригинални болтове монтираш джантите в/у фланците, защото освен цената на фланците, ще трябва да платиш и 16бр. нови по-дълги болтове, смятай ги по 3,5-4лв/бр или + 56 до 64лв., отделно пари и за втулки ако на фланците централния отвор не е на 58,1мм. От Маргел навремето за 4 пласмасови втулки дадох 24лв.Преди време ми изпаднаха такива фланци + 16 болта свалени от купе с дебелина 20мм само за 80лв, но ги върнах, защото почнаха да ми опират гумите във веждите на калниците, още ме е яд, защото бяха без пари, оригинални германски.Моя съвет е да пробваш различни джанти с различно ЕТ, защото ако почнат при неравности да ти опират гумите по калниците, хем ще си си дал парите на вятъра, хем ще си прецакаш и гумите. Примерно качи джанти с ЕТ 35 и виж как е положението, след това с ЕТ 30 и ако нямаш опиране ще знаеш, че ти трябват фланци с дебелина 5-10мм.Пак ще се повторя с първото изречение, други джанти с ширина 7J с гуми на 205 и ще си като "талпа" в завоите, поне при мен е така и особенно комбинирано със спортно окачване, направо залепяш на пътя.punto HGT
Коментар
-
Колега Hiperion ,фланците които са в продавалник ще ти решат проблема.Най важното при такива фланци е точността на ценралния отвор а виждам от снимките че го има от двете страни на фланеца.От едната страна се центрова към главината , а от другата джантата се центрова във фланеца.Това направено ли е точно, не те интересува дали са точни другите отвори.Може и да са по-големи.В крайна сметка фланецът е само дистанционен.Важното е болтовете да минават свободно.Просто трябва да си вземеш по дълги болтове с 20 мм.Добре е на твоите гуми да сложиш джанти 7J с възможно по малко ЕТ.Не слагай широки гуми на тесни джанти защото хем е грозно ,хем ефекта със стабилността ще е обратен.Успех.brava 1.9.jtd 2001
punto 1.2 sport 1994
Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!
Коментар
-
Аз съм с джанти 7J 195/50/15, но съм с Брава. Гумите с джантите излизат наравно с купето. Прилагам снимка за всеки случай, ако ще свърши работа, защото не знам колко са идентични Бравата и Бравото( аматьор съм все още :D )http://postimg.org/image/vi42e8c0r/
Коментар
-
S_BANKOV написа:Джантата на браво хгт е 7jskazy написа:Аз съм с джанти 7J 195/50/15, но съм с Брава. Гумите с джантите излизат наравно с купето. Прилагам снимка за всеки случай, ако ще свърши работа, защото не знам колко са идентични Бравата и Бравото( аматьор съм все още Very Happy ) http://postimg.org/image/vi42e8c0r/punto HGT
Коментар
-
Hyperion написа:Ако проблема може да бъде решен с джанти, това е добре. Иначе аз искам да запазя, колкото е възможно, стоковия вид на колата, за това гледах да не пипам джантите. Но като ги гледам как влизат навътре в калниците и ми става лошо :Dpunto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар