Здравейте колеги (дано съм уцелил раздела този път Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 ) харесал съм си една марея 2.4 жтд , по-конкретно: http://www.mobile.bg/11405574801209445 някакви съвети да ми дадете за какво да гледам като цяло, пише че е от Австрия (споделяли са ми че много ги гони ръждата всички автомобили от там и да погледна от долу какво се случва). Как е поддръжката на този двигател в момента съм с брава (103) така че разхода не ме притеснява.Моля ако несъм написал темата си както трябва да ме коригирате, извинявам се!Благодарен съм за всякаква информация!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на фиат марея 2.4 жтд съвети
Collapse
X
-
1. Конските сили са 130! 2. С тези джанти няма начин да развиеш камъни в бъбреците ... то и бъбреци няма да ти останат (това е от личен опит)3. Погледни много внимателно задният мост, и въобще отдолу, защото съм виждал 2-3 коли от Австрия и бяха леш ...4. Ако двигателя е читав, няма да имаш проблем с поддръжката - достатъчно семпъл и лесен за обслужване, с изключение на подгревните свещи, които са на мама си в г**а! Лично аз, за почти четири години експлоатация съм сменил - термостат, свещи ... и един тон биелетки, но те не са в двигателя!I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
-
Седан с 2.4 JTD - за толкова пари на мен ми е достатъчно само да запали от веднъж и направо я купувам. А тоя дето я продава - или не знае какво продава, или има измама с документите, което не е лошо - ако е писана 74 Киловата - нисък данък. Иначе е 130 конски сили и не е евро 3 (това се вижда веднага по ЕГР).Това с малко ремап върти гуми на втора като му дадеш пълна газ. Ако беше в София още тая вечер отивах да я гледам.
Коментар
-
От една седмица я гледам, несъм зсвънял, чакам да продам бравата и фърча за Враца, евентуално някой колега за компания, а пък ако има и лаптоп с кабели за "диагноза" Колата супер много ми хареса, чакат се само кинтитеPunto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
-
u_bo
-
На моите и на двата пише 80 16 V, но това не доказва нищо, защото съм с 1.9 JTD (105 +++++++ ) . Двигателят на тая Мареа е 2.4 JTD, това е 100 % сигурно. Познава се по разположението на въздуховодите, кутията за филтъра и дебитомера, и по това, че откъм ремъците кората стига почти плътно до калника. Като я гледам подробно - тая е HLX - има 4 електрически стъкла, възглавици на пасажерската седалка, фабрична аларма, електрически седалки (вероятно с подгряване), мултиволан, пръскала на фаровете... Аз даже сериозно се замислям вече... 1500 лева... с малко пазарлък заради светещия ABS - слиза още 100-200 лв. надолу.
Коментар
-
ogi28b написа:На моите и на двата пише 80 16 V, но това не доказва нищо, защото съм с 1.9 JTD (105 +++++++ ) . Двигателят на тая Мареа е 2.4 JTD, това е 100 % сигурно.Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
-
2001 е защото е с новото табло ... Колата изглежда добре на снимки, за мен единствения недостатък е купето ... комби повече ми харесва ... На калниците май пише JTD 130, седалките нямат подгряване, електрическото управление е само за лумбалната опора и за височината.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Абе не че съм разбирач, ама опита ме е научи, че колата като е под средната цена и не я взимаш от познат нещо й има. Търси какво! помпа високо налягане, регулатор, дюзи, турбо, яко ръжда, харчи ли масло, гарнитури и т.н. обзалагам се на 30лв. че на тая кола има нещо скъпо, което не е в ред. Може и нещо с документите да е, рами-простотии и т.н..Прегледай я много внимателно да не се наиграеш като мен после.Имай предвид, че всяко от изброените по-горе неща му е по около 300лв. ремонта с части втора употреба или рециклиране.Fiat Punto 1.9 JTD 2000 - ex
Fiat Stilo 1.9 JTD 115 - now
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар