Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на фиат марея 2.4 жтд съвети

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Покупка на фиат марея 2.4 жтд съвети

Здравейте колеги (дано съм уцелил раздела този път Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 ) харесал съм си една марея 2.4 жтд , по-конкретно: http://www.mobile.bg/11405574801209445 някакви съвети да ми дадете за какво да гледам като цяло, пише че е от Австрия (споделяли са ми че много ги гони ръждата всички автомобили от там и да погледна от долу какво се случва). Как е поддръжката на този двигател в момента съм с брава (103) така че разхода не ме притеснява.Моля ако несъм написал темата си както трябва да ме коригирате, извинявам се!Благодарен съм за всякаква информация!
    Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
    Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
    Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
    Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
    Убий скороста - Спаси дете!

1. Конските сили са 130! 2. С тези джанти няма начин да развиеш камъни в бъбреците ... то и бъбреци няма да ти останат (това е от личен опит)3. Погледни много внимателно задният мост, и въобще отдолу, защото съм виждал 2-3 коли от Австрия и бяха леш ...4. Ако двигателя е читав, няма да имаш проблем с поддръжката - достатъчно семпъл и лесен за обслужване, с изключение на подгревните свещи, които са на мама си в г**а! Лично аз, за почти четири години експлоатация съм сменил - термостат, свещи ... и един тон биелетки, но те не са в двигателя!
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Оууу тва са Жанти от стило, а пък мойте на стилото са от мареа, ако я вземеш може да измислим някъв бартер . Но за 1500 лева ако ДВГ-то е здраво и няма гнило взимай и газ.
      Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
      И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
      .

Коментар

Седан с 2.4 JTD - за толкова пари на мен ми е достатъчно само да запали от веднъж и направо я купувам. А тоя дето я продава - или не знае какво продава, или има измама с документите, което не е лошо - ако е писана 74 Киловата - нисък данък. Иначе е 130 конски сили и не е евро 3 (това се вижда веднага по ЕГР).Това с малко ремап върти гуми на втора като му дадеш пълна газ. Ако беше в София още тая вечер отивах да я гледам.

Коментар

Бахти 1500лв. За колко го е купил от Австрия, че да има далавера
          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

От една седмица я гледам, несъм зсвънял, чакам да продам бравата и фърча за Враца, евентуално някой колега за компания, а пък ако има и лаптоп с кабели за "диагноза" Колата супер много ми хареса, чакат се само кинтите

Коментар

Ако е боядисан скоро пода - бегай надалеко

Коментар

Що ми се струва че на калниците пише JTD 100.
                Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                Chevrolet Aveo

Коментар

На моите и на двата пише 80 16 V, но това не доказва нищо, защото съм с 1.9 JTD (105 +++++++ ) . Двигателят на тая Мареа е 2.4 JTD, това е 100 % сигурно. Познава се по разположението на въздуховодите, кутията за филтъра и дебитомера, и по това, че откъм ремъците кората стига почти плътно до калника. Като я гледам подробно - тая е HLX - има 4 електрически стъкла, възглавици на пасажерската седалка, фабрична аларма, електрически седалки (вероятно с подгряване), мултиволан, пръскала на фаровете... Аз даже сериозно се замислям вече... 1500 лева... с малко пазарлък заради светещия ABS - слиза още 100-200 лв. надолу.

Коментар

Не трябва ли да е с кръглата емблема, ако наистина е 2001г.?
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

ogi28b написа:
                      На моите и на двата пише 80 16 V, но това не доказва нищо, защото съм с 1.9 JTD (105 +++++++ ) . Двигателят на тая Мареа е 2.4 JTD, това е 100 % сигурно.
                      Само да не ми я отмъкнеш, че така съм я заплюл че нищо не се вижда на монитора :D Сравнявах двигателите от снимки и наистина е 2.4, или сме недоскив, или са сменявани калниците

Коментар

Редактирах се, прочети пак мнението ми отгоре.2001-ва още са с тая емблема, 2002-ра вече са с другата. А и тя може да е 2001-ва по регистрация, а да е произведена 2000.

Коментар

2001 е защото е с новото табло ... Колата изглежда добре на снимки, за мен единствения недостатък е купето ... комби повече ми харесва ... На калниците май пише JTD 130, седалките нямат подгряване, електрическото управление е само за лумбалната опора и за височината.
                          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Абе не че съм разбирач, ама опита ме е научи, че колата като е под средната цена и не я взимаш от познат нещо й има. Търси какво! помпа високо налягане, регулатор, дюзи, турбо, яко ръжда, харчи ли масло, гарнитури и т.н. обзалагам се на 30лв. че на тая кола има нещо скъпо, което не е в ред. Може и нещо с документите да е, рами-простотии и т.н..Прегледай я много внимателно да не се наиграеш като мен после.Имай предвид, че всяко от изброените по-горе неща му е по около 300лв. ремонта с части втора употреба или рециклиране.
                            Fiat Punto 1.9 JTD 2000 - ex
                            Fiat Stilo 1.9 JTD 115 - now

Коментар

Само аз ли виждам че колата е пребоядисвана?
                              Play Golf ,but not drive golf!!!
                              Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                              C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Working...
                              X