Привет колеги!Някои знаят вече, други не, ама да се оплача и да попитам...Оплакването е, че от събота насам вече 3 пъти ми се случва Фиата да изключи от скорост по време на движение, без мое разрешение.Питането е: Има ли евентуална опасност да почупя нещо, ако я търкалям тази седмица?.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Самоизключване от скорост по време на движение
Collapse
X
-
Само от определена предавка ли се изключва, или на случаен принцип ? Кога се случва - кто ускоряваш, като отнемеш газта или както си подържаш постоянни обороти ? Скоростният лост има ли голям ход, и усетил ли си някаква промяна в поведението на скоростния лост, която да се е появила по същото време, по което е започнал и проблема със самоизключването от скорост ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Само от определена предавка ли се изключва, или на случаен принцип ? - Два пъти изключи 5-та и веднъж 3-та предавка.Кога се случва - кто ускоряваш, като отнемеш газта или както си подържаш постоянни обороти ? - Не мога да кажа точно. По-скоро е като отнема газта. Мисля, че на 5-та изключи като бях без газ по наклон...по принцип нямам навик да изкл. от скорост.Скоростният лост има ли голям ход, и усетил ли си някаква промяна в поведението на скоростния лост, която да се е появила по същото време, по което е започнал и проблема със самоизключването от скорост ? - Няма голям ход, както преди си е. Промяна...като става дума- от известно време наблюдавам, че лоста на моменти се клати в движение, струва ми се повече от нормално...все едно нещо го побутва напред-назад. Може би най-осезаемо на 1-ва и 3та предавка...Тази сутрин задържах повечко ръка на лоста и при потегляне има едно бутане на лоста назад...
Коментар
-
curko написа:Ще я огледам днес. Едва ли ще разбера нещо, освен ако тампона липсва Проблема ми е, че тази седмица не знам дали ще се доредя до сервиз, а пък колата ми трябва...Ще гледам да не я зоря, затова питам дали да очаквам нещо да се потроши. Дали да мисля за "Надин" или за "Ventura"Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар