Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети относно Фиат Чинкуиченто.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвети относно Фиат Чинкуиченто.

Здравейте, търсих тема с подобна проблематика, но така и не намерих. На скоро се сдобихме с Фиат Чинкуиченто и се надявах някой, който има необходимите познания да даде няколко съвета около поддръжката на колата. Като ... какво масло трябва да се слага, в какво количество и т.н. Ако има нещо по специфично, ще се радвам някой да сподели. Благодаря ви предварително.

С кое чинкуеченто сте се сдобили 700, 900 или 1100?
    1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
    2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Да това можеше да го споделя xD До колкото знам е 890 или поне така ми казаха

Коментар

- На двигателя му сипвай 10W40 масло - 3,75 литра побира сменяш на 10 000 километра или 1 година (което настъпи първо). - За скростите му дават 75W80 масло (2,4 литра побира), проверяваш го на 45 000 километра или 3 години, сменяш на 120 000 километра. - Охладителната система събира 4,8 литра течност (не сипвай концентрат антифриз, че ще береш ядове :D (поне на мен колата ми загрява повечко лятно време с концентрат...) ) Иначе като цени за части можеш да се ориентираш в http://***Модерирано*** , но като го оправят, че някой го "хакна" вчера...4.6. Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението...Модераторски екип на fiat-bg.org
        1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
        2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Благодаря за информацията, дано няма спънки :P

Коментар

Въпрос за конкретно Чинкуеченто?

Здравейте, колеги!Не намерих много теми за Чинку и, ако може..., ще използвам тази тема за въпроси относно колата от тази обява: http://www.mobile.bg/11423413814513396 . Въпросът ми не е за техническите характеристики и начин на обслужване, а да си изкажете мнението конкретно за тази кола или да споделите информация/впечатления за нея, ако имате. Някой дали е ходил на оглед, дали някой има някаква информация за нея или поне какво ви е мнението по снимките...?Всяко мнение ще ми е от полза, защото имам желание да я купя. Предварително благодаря!

Коментар

Привет, колата изглежда много добре! Ще те слуша, икономична е определено, не е скъпа за поддръжка, има неочаквано силно парно! Провери я само дали не е загнила прекалено и не се чуди! Не забравяй, че всеки FIAT е 500% FIAT Успех!
              FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
              FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
              LANCIA Ypsilon Elefantino blu
              http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
              http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/

Коментар

Имах съседка с такова. Не знам с кой мотор.Влакче на ужасите. Но тя си го харесваше и казваше, че много върви.

Коментар

Благодаря, колеги! По думите на продавача, няма изгнило и ръжди. Иначе, аз си търся възможно най-късата градска кола за ежедневен превоз и лесно паркиране... - мощността не ме касае.

Коментар

Fand написа:
                    Благодаря, колеги! По думите на продавача, няма изгнило и ръжди. Иначе, аз си търся възможно най-късата градска кола за ежедневен превоз и лесно паркиране... - мощността не ме касае.
                    Идеалната градска кола. На моето му скъсваме трътката от каране из града - няма грешка да не чува дявола.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

С бегъл поглед на тъмно и разходка, колата е супер, с изключение на врата, гърне и нещо тропащо в дясно - вероятно шарнир... За съжаление човекът не е готов за продажба - трябва да чакам още месец Принципно ми се чака, ама "я камилата, я камилчето..."

Коментар

Working...
                      X