Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съединител Пунто МК2 1.2 16V 80к.с.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Съединител Пунто МК2 1.2 16V 80к.с.

    ЗДравейте ! Имам проблем със съединителя , но незнам точно коя е проблемната част. Когато я карам нормално до 3000 оборота няма проблем , обаче мина ли 3000 нароге особено 5000 когато отпусна рязко съединителя в колата се чува едно хъркане и колата не тръгва докато не сваля малко оборотите. Сваля ли ги под 4800 и тръгва. и Като тръгна да ускорявам от по ниски обороти и почна да изпълвам 4000 нагоре ми се струва че съединителя не отделя както трябва. Даже някой път (на ден 2-3 пъти) ми се случва да не влизат нормално скоростите Като превключвам и леко хъркат все едно не съм натиснал съединителя докрай (а пък е докрай). На какво могат да се дължат тези проблеми ? (притискател ,феродов диск , горна помпа , долна помпа на съединител) От Варна съм ако някой ми каже читав сервиз където да ми кажат проблема и няма само да ми вземат парите ще бъда благодарен.
    Punto MK2 1.2 16v 80hp HLX
    Fabbrica Italiana per Automobili di Torino

    #2


    Благодаря на всички отговорили. вече съм с умряло пунто ! Смених съединителя с комплект на ЛУК. и нищо и проблема остана никаква реакция от страна на потегляне както е на 1-ва паля и колата не помръдва. Оказа се скоростна кутия.
    Punto MK2 1.2 16v 80hp HLX
    Fabbrica Italiana per Automobili di Torino

    Коментар


      #3
      Извинявай колега, чак сега виждам темата. На моето пунто, което е 1.2 16В ама в Мк1 и го дават 86 коня, ама двигателя май е същия така му замина диференциала. и аз като теб смених първо съединителя и се оказа, че станаха по- зле нещата та се наложи и друга кутия. Лошото е че не си взех старата, а новата кутия е за синхронизатори и т.н. Сега върви, ама скоростите влизат трудно. Особенно зимата. Смених масло за 50 лева и пак си влизат трудно скоростите зимата. Много внимавай от къде ще си вземеш друга кутия и си вземи сегашната, може да се окаже, че ще ти е от полза ..Успех.

      Коментар


        #4
        За съжаление виждаме по късничко темата. CoupeFen мисля, че още при свалянето на кутията е станало ясно че не ти е проблем съединителя. Всеки разбиращ от работата и не алчен човек, веднага би ти казал - "Пич съединителя ти не е виновен, дай да търсим проблема" . Един съединител е достатъчно просто устройство, което може да бъде оценено веднага дали е проблемно, още повече след като ти е в ръцете. Не си уточнил на какви скорости се случват нещата, но ми прилича на проблем с някоя синхронизираща муфа, което пък от своя страна води до следния извод за мен - да си оправя кутията. Ако обаче проблема е на всички предавки, ще е лошо. Кутия втора употреба - дано намериш сигурна. Потърси от колеги във форума. Тук е пълно с грамотни и честни момчета, на които можеш да се довериш. Успех.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

        Коментар


          #5
          кутия

          Проблема е на всички скорости. На която и да е скорост колата не върви и можеш да я запалиш на всички предвавки без да помръдне. Сария ми съединител по-принцип е ръгнал да заминава (не е лошо ,че съм го сменил).Аксиалния лагер беше изтъркал доста притисквателя иначе феродото беше добре. Пратих запитване до един сайт 2-ра употреба казаха ми цена на скоростна 300лв. КАК Е ? според мен е малко множко.
          Punto MK2 1.2 16v 80hp HLX
          Fabbrica Italiana per Automobili di Torino

          Коментар


            #6
            При мен проблема се проявяваше при всички скорости на по- високи обороти като се опитам да карам или по голям наклон на ниски обороти, малко гас, но да трябва да дърпа колата по баира се чуваше като стържене на ламарина. В началото беше само на обороти над 5к, постепенно докато показвах на тоя оня " Майстор" паднаха на 4,3,2к Смениха съединителя и се получи както при теб. Даваш газ колата върти и не тръгва. И аз попаднах на кофти майстор дето вика незнам, незнам... ама след като смени съединителя и ме остави на пътя дето се казва. Даже искаше после и пари за 2 ро сваляне на кутията да ми вземе ама се оправихме... ****** лакомите пе****Търси читава кутия колега. Доста теми гледам на 1.2 им изтропват кутиите( явно си е от собственниците най- вече първите на колите ама ...) да не станеш като мене с втора кутия дето що- годе само работи.

            Коментар


              #7
              Много важен въпрос

              Нека ми отговорят само хора които са 100% сигурни (или са го правели) Пунтото ми е 1.2 16в 80 коня ! 5 скорости става ли скоростна кутия от Пунто спортинг което е същото като двигател , но е 6 скоростна ? Въпроса ми е мога ли да сложа 6 степенна вместо 5 без да сменям нищо друго ??? И дали Скоростната кутия от Пунто 1.2 8в 60коня е еднаква със тази на 1.2 16в които са 5 скоростни.
              Punto MK2 1.2 16v 80hp HLX
              Fabbrica Italiana per Automobili di Torino

              Коментар

              Working...
              X