Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фарове за Пунто МК1

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    ogi28b написа:
    нови фарове с лупи
    Аз пък ти удебелявам думичката, поради която случаят с твоя колега е неприложим към конкретния случай с обикновените фарове за Пунто. Иначе винаги съм бил съгласен, че оригиналните стоки са си най-добри. Всъщност в момента оглеждам "оригиналните" си фарове, които съм свалил. Рефлекторите им са в много добро състояние, няма грам люспичка по тях. Марката им е ’CARELLO’. Нямам идея дали това се монтира заводски на Пунтото или вече са сменяни от някой преден собственик. Не зная колко са оригинални, но светят много по-зле от новите ментета, които купих. Не знам, вие кажете заслужава ли си да ги рециклирам и да давам още пари. На мен ми се струва като да наливаш вода в бъчва без дъно. За това питам вас, като по-опитни с Фиатските фарове. Сега гледам кашоните и на новите, пише някаква марка "TYC".
    Dacia Duster 1.6 4WD

    Коментар


      #17
      По кой показател ги определяш, че светят по зле, и в какви мерни единици? Да не се окаже накрая, че ябълките са по-сладки, отколкото са кисели лимоните?

      Коментар


        #18
        Колега, това което си написал последно ми прилича страшно много на една случка с мои колеги в аудиотехниката, единият от които беше написал следното нещо "Всички, които са слушали въпросния усилвател, казват че той няма бас, но ние го измерихме и доказахме, че бас има !". Та според теб по кой критерий да определя кой фар ми свети по-добре нощем на пътя, ако не със собствените си очи. В крайна сметка зад волана седя аз и се осланям на очите си. Пък понеже съм диабетик, редовно ходя на пълни изследвания при офталмолог и за сега те показват, че си виждам чудесно.
        Dacia Duster 1.6 4WD

        Коментар


          #19
          И все пак - кое е това, което те кара да отсечеш генерално, че фаровете на Пунто 1 са лоши или там както го беше формулирал първоначално? Навремето и аз така си мислех, че фаровете пък на Браво са лоши, ама взех та си ги оправих по всички направления и разликата беше направо драстична. Значи може. Стига да иска човек. 55 вата лампа и огледало зад нея. Това е. Няма Фиат, няма Мерцедес. Нали не мислиш, че Карело правят скапани фарове за Фиат, за сметка на дизайна, а за други марки правят перфектните и вечни фарове? То още има такива потребители във форума, които твърдят, че марейските фарове са скапани и нищо не светят, ама до момента няма човек, който се е возил при мен и да не е казал "Е**си яките фарове има тая кола!"

          Коментар


            #20
            ogi28b написа:
            То още има такива потребители във форума, които твърдят, че марейските фарове са скапани и нищо не светят, ама до момента няма човек, който се е возил при мен и да не е казал "Е**си яките фарове има тая кола!"
            На Бравата ми са без лупи и съм доволен, същата реакция беше и на моя кръстник, който кара Астра.
            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

            Коментар


              #21
              Калпави са си,и нови купих и пак не съм доволен-дългите биват,но късите са трагедия!
              Фиат Браво 1.9jtd

              Коментар


                #22
                valyo08 написа:
                Калпави са си,и нови купих и пак не съм доволен-дългите биват,но късите са трагедия!
                Какви нови? Депо? От депото стари фарове със изготял рефлектор светят по добре
                Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                .

                Коментар


                  #23
                  Не помня,довечера ще погледна,защото жена ми го кара-полски са- като застана срещу тях,яркостта е силна, но според мен е много лошо концентрирана(разпределена) и от там иде ужасното светене.
                  Фиат Браво 1.9jtd

                  Коментар


                    #24
                    cs_aleksandar написа:
                    valyo08 написа:
                    Калпави са си,и нови купих и пак не съм доволен-дългите биват,но късите са трагедия!
                    Какви нови? Депо? От депото стари фарове със изготял рефлектор светят по добре
                    да наистина депото са пълни боклуци от личен опит го казвам миналата година смених оргиналните фарове на пунтото /мк2/ с депо защото на оргиналните бяха леко надраскани стъклата и ........ ужас нямат регулиране светят в каквато посока си искат отделно се начупиха пластмасовите врътки за регулиране та се наложи да ги погаря на майстора дето ми полира и след това лакира против надраскване оргиналните фарове и от тогава нямам никакви проблеми с фаровете така,че от оргинала по хубаво няма .Фаровете са много важна част от автомибила що се отнася за сигурност а не за визия ,а забравих да кажа депото ги взех по 137 лв парчето при 220лв валео та колегата подобре да потърси читави от някоя морга отколкото да дава излишни пари за ментете само погледнете разположението на крушката за мигача , а тези фарове са туниг и струват 420 лв
                    Прикачени файлове

                    Коментар

                    Working...
                    X