Малко тъп въпрос може да ви се стори, но не мога да сваля предната броня на Бравата. От едната страна е болт, а от другата "нещо" като гайка, но с кръгла форма. Болтовете им се развалиха главите и сега се чудя и се мая как да я сваля. Ако някой знае лесен начин да казва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне на предна броня на Брава
Collapse
X
-
Това като гайка е запресовано в калника и обикновено превърта при клеясали болтове. Единия начин е да се разширят леко ушите на бронята за да излезе, другия да отрежеш внимателно с лист от ножовка болтовете. Като разкараш втулките и болтовете при монтажа слагаш обикновени болтове с шайби и гайки и няма проблеми.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Докато чаках отговор ги свалих по втория начин :D с ножовката, ама голяма играчка беше...и така си го мислих и аз да го направя с обикновен болт и гайка. Като са я мислили италиянците явно не са предвидили вероятността от клеясване на болтовете...да не говоря на колко неудобно място са и достъпа до тях е почти невъзможен. Все пак благодаря колегиFiat Brava 1.9 JTD, 105hp
Коментар
-
Или прави като мен: упражнявай поне веднъж месечно сваляне на бронята и няма да имаш проблеми с клеясването :D :D Сега сериозно - не е нужно да слагаш всички болтове - можеш да пропуснеш тези които отиват по-към фаровете, както и някой от долу. Моята съм я хванал за калниците на двата които са по-към гумите, от долу на единия рог и само единия болт на гредата на радиатора, и двата горе които се виждат като отвориш капака, но послушай колегата от горния коментар и си купи хубави болтове, за да не могат да ръждясат.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар