Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Непоносима миризма на изгорели газове в салона

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Непоносима миризма на изгорели газове в салона

Няма начин да не е от ауспуха. Просто няма откъде да е другаде.И при мен беше така, просто дупката е малка и не се чува много в купето. Вкарай я на канал и накарай някой да я форсира, а ти се пъхни отдолу и виж откъде е пушека.

Катализатор имаш ли? Ако да може би е от него.

Коментар

Виж си изпускателния колектор да няма малка дупчица или да не се е поразместил,няма да имаш шум а само миризма
      ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Точно на изгорели газове ли определяш това, което влиза в купето, или може да са и картерни?
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

fiat_love написа:
          Не знам как миришат картерни газове.
          Миришат на масло На мен така ми смърдеше известно време,след това дупката се беше увеличила и от веднъж се отприщи и ми изтече маслото и се разтракаха биелните лагери Така,че не го пренебрегвай,а му обърни внимание
          ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

изпускателна система, меката връзка ...
            ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...

Коментар

Abarth. написа:
              fiat_love написа:
              Миришат на масло На мен така ми смърдеше известно време,след това дупката се беше увеличила и от веднъж се отприщи и ми изтече маслото и се разтракаха биелните лагери Така,че не го пренебрегвай,а му обърни внимание
              Колега , обясни къде да я търсим тая дупка /другите ги знаем къде са :D / от къде ти изтече маслото ?
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                Abarth. написа:
                fiat_love написа:
                Колега , обясни къде да я търсим тая дупка /другите ги знаем къде са :D / от къде ти изтече маслото ?
                Ебалиго дупката е била някъде на картера,но незначителна и точно пред сервиза се отприщи нещо и си еба майката....бях се нервирал и въобще не съм се интерсувал какво точно е станало... след месец ще и правя ремонт на мотора,сега съм сменил само биелни лагери да мога да се придвижвам,иначе вала е леко наранен

Коментар

Абе ... Един ремонт ако хвърля пари колкото за един подобен таралясник от Германия , дали да се захваща човек . Там нашите возила са складирани една върху друга из моргите , и то отдавна .Може да се намери някое двигателче исках да кажа .
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

На мен в типото ми мирише, обаче само в движение. Влиза през 5-тата врата. Колата има удар отзад и вратата не уплътнява добре. Има около 1см отвор и в движение се получава завихряне, което вкарва газовете зад колата вътре. сигурен съм, понеже като уплътня с нещо и спира да мирише. Но при теб май е друго, защото ти мирише когато си спрял. Все пак ако не си в движение, прозорците са ти затворени и вентилацията е изключена-откъде ще влиза това по дяволите ?!? Да нямаш дупка на пода :D
                    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Пич, това според мен със сигурност е от гарнитурата на колекторните тръби (на двуцевката). Въздуха се взима над нея.
                      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
                        Пич, това според мен със сигурност е от гарнитурата на колекторните тръби (на двуцевката). Въздуха се взима над нея.
                        Абе и на мене не ми е в час тая гарнитура,а не ми смърди на нищо вътре Преди ми смърдеше на масло през парното....

Коментар

fiat_love написа:
                          Проблема се изясни. Миризмата е на горещо масло. Тече от семеринга на коляновия вал, стича се по картера и капва върху горещите тръби на двуцевката. Ще трябва да оправя теча въпреки че не усещам намаляване на нивото на маслото по щеката.
                          Оправяй да не стигнеш на мойто дередже

Коментар

Working...
                          X