смени маслото .. махни ги тия мобили кастроли и подобни не че са лоши просто тук са 90% ментета пробвай Мотул може би най доброто масло за мен има го в ем комплект 33, проспийд и други места 100% ще си доволен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo май ми харчи масло!
Collapse
X
-
Обикновено разликата е 1 литър.Ама както се казва, щом ти го харчи пробвай със Селеня и ако проблема продължи, явно вече е в самия двигател.Спокойно ако е от гумички ще минеш тънко - е зависи къде ходиш де.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
spark написа:За да не отварям нова тема, нали си говорим за масла тука... Аз карам предимно на метан вече и след около 2000км ми предстои смяна на масло. Гледах в магазина имаше някакво Selenia Gas. Някой карал ли е с такова и като се има предвид, че карам на метан се чудя да го пробвам ли или да не си правя експерименти.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Интересен е факта,че това масло е минерално!!!Дават да се сменя на 10 000км при каране на бензин и 15 000 при газ.Аз лично минерално масло няма да сложа,докато не започне да ми харчи масло и е икономически неоправдано да карам синтетика,но всеки сам си прави избора.Има и други масла,който са с добавки за каране на газ!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
spark написа:Интересува ме само каква е разликата между 10W40 и 15W40. По-гъсто ли е 15-ката, защото за Брава препоръчват 10W40, а и без това сега пали с доста въртене първия път като е студена.
Коментар
-
Мдаа, за съжаление и аз видях че е минерално и това ме отказа Ще се озори двигателя с това масло.Selenia 20К 10W40 и туй то...Много не мога да открия разликите м/у 20К и Gold, както и не мога да разбера индекса на вискозитета препоръчан от производителя. На едното масло е 150 а на другото 155. Рових в AutoData, Vivid Workshop, Heynes и в Service Manual-aFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Мдаа, за съжаление и аз видях че е минерално и това ме отказа Ще се озори двигателя с това масло.Selenia 20К 10W40 и туй то...Много не мога да открия разликите м/у 20К и Gold, както и не мога да разбера индекса на вискозитета препоръчан от производителя. На едното масло е 150 а на другото 155. Рових в AutoData, Vivid Workshop, Heynes и в Service Manual-aSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
spark написа:Мдаа, за съжаление и аз видях че е минерално и това ме отказа Ще се озори двигателя с това масло.Selenia 20К 10W40 и туй то...Много не мога да открия разликите м/у 20К и Gold, както и не мога да разбера индекса на вискозитета препоръчан от производителя. На едното масло е 150 а на другото 155. Рових в AutoData, Vivid Workshop, Heynes и в Service Manual-aAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Прочетох темата в Евъргрийн за маслата и там пишеше маслата да се сменят в посока минерално -> полусинтетика -> синтетика, но не и в обратна посока. Не съм специалист, но има някаква логика. Знам само, че маслото с което карам сега е Castrol (но нищо повече). Имам още 2000км да реша минерално или полусинтетика Двигателят е на близо 180000км...Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар