Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo май ми харчи масло!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo май ми харчи масло!

Здравейте колеги. Преди 2 седмици смених типото със стило. Още го тествам и проверявам, но ми се струва, че похарчва повечко масло. Колата е 1,8 16V 2002г. на 81000км. Маслото е 5W40 и не е менте. Някой знае ли колко е нормалната консумация например за 10000km? Притеснявам се, защото като паля сутрин понякога пуска един гаден бяло-синкав дим-оня гадния дето го докарва на изгоряло масло. После се оправя и си върви нормално. От какво може да е и има ли начин за диагностика?
    Fiat Stilo 1.8 16V

точно този пушек е показател че трябва да сменяш гумички на клапаните
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Ама тя е само на 4 години, може ли толкова бързо да се скапят?! Ако е това-пак добре, че да не е нещо по-сериозно...
      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Убеди се първо в реалният разход на масло!Може да си заредил лошо гориво и от това да припушва.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Абе... минах 800км от смяна на маслото и вече е на мин. Зареждам на ОМВ-95, трябва да е ОК горивото. Верно че я пробвах на магистралата Сф-Пд колко ще бяга (170-190), нали като са високи оборотите горят повече масло. Ама за пък чак толкова да изгори. Дали няма някой ширет за диагностика на такъв ефект...
          Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Каква марка е маслото? Аз имах същия проблем с харченето на масло. В началото отидох на Италсервиз и там ми сипаха Тутела 10W40. Знаеш ли колко ми глътна на първите 10 000 км - поне 2 литра. На следващия път пак отидох в Итал и викам бе това масло добро ли? Те викат дааааа, с нова формула е и за твоята кола. И аз ок. И сериозно реших да сменям гумички на клапаните най-малко. Обаче тук във форума се запалих по Селения (а и нали я препоръчват за Фиатите) и си купих Селения Турбо дизел - ей човек родих се с нея. Разходът на масло е 300-400 грама на 8000 км(в София изцяло, е и малко около 2000 км извънградско).Просто се изумих, че колата прави разлика между различноте марки масла.

Коментар

Stoyan_68 написа:
              Абе... минах 800км от смяна на маслото и вече е на мин. Зареждам на ОМВ-95, трябва да е ОК горивото. Верно че я пробвах на магистралата Сф-Пд колко ще бяга (170-190), нали като са високи оборотите горят повече масло. Ама за пък чак толкова да изгори. Дали няма някой ширет за диагностика на такъв ефект...
              Точно тоя проблем имах - при висока скорост и високи обороти харчеше масло. Последния път като се връщах от Ямбол, през цялата магистрала карах със 150-160 км/ч - маслото не беше мръднало. А преди Тутелата я изяждаше с тая скорост.

Коментар

А стига бе! Да не е от маслото мамка му! Абе 5W40-синтетика, нали ми е от 2 седмици и викам да я глезя пущината! Маслото е ELF. А на тебе пушеше ли ти при палене от време на време?
                Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
                  А стига бе! Да не е от маслото мамка му! Абе 5W40-синтетика, нали ми е от 2 седмици и викам да я глезя пущината! Маслото е ELF. А на тебе пушеше ли ти при палене от време на време?
                  ELF е много добро за Рено, но за Фиат малко ме съмнява.Сложи Селения Голд и ако пак ти прави тия мизерии вече се притеснявай.Пич, и аз не вярвах обаче да имаш проблем на тия километри. Някой мастори :D му слагат селско ударение, но поне сега не гори масло и двигателя е тих :DИначе аз съм с дизел и при мен е добре да пуши при палене, но това го разбрах по-късно. Аз ти казах, че щях да сменям гумички на клапаните, но след като сложих Селения Турбо дизел (това го дават за моята печка) нещата се промениха.П.С. Един приятел пък има Рено и сложил някакво друго масло и му горяла масло въпреки, че преди дни лично той е направил основен ремонт. После сложил ELF и Реното не бутало масло.

Коментар

Благодаря! Е, то какво друго ми остава освен да я изчакам, нали маслото е на 1000км. Няма да я юркам много, да видим какво ще стане. Пък след 5000км ще сложа селения, дано да помогне. Обаче като гледам в книгата-дават "селения 20к", а тя е 10w40. Това дето съм го сложил май е много тънко за стилото (5w40) и може за това да отива... За температури под -20 препоръчват "селения перформер" 5w30. За дизела-нормално "селения турбо дизел" 10w40, а за зимата-15 "селения wr дизел" 5w40.
                    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Маслото с което може да пробваш е Selenia 20K
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз сложих на моята кола Valvoline 5W40 (оригинално)пълна синтетика и нямам никакви ядове.Не яде масло,но и колата е на малко км.Все пак реших да си сложа пълна синтетика и да не залагам на полусинтетиката на селениа,но всеки има право на избор.
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

За да не отварям нова тема, нали си говорим за масла тука... Аз карам предимно на метан вече и след около 2000км ми предстои смяна на масло. Гледах в магазина имаше някакво Selenia Gas. Някой карал ли е с такова и като се има предвид, че карам на метан се чудя да го пробвам ли или да не си правя експерименти.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Темата в момента я караме с такова.Но както каза един колега "Да не го мажеме на филийка и да го ядеме, за да кажа, че е добро".Това с маслата според мен си е супер абстрактно мнение.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Да бе, "абстрактно", като го гори изобщо не е абстрактно да му се невиди! Съвсем реално си е! А за MOBIL какво мислите, то май е някакво френско...
                              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Working...
                              X