Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Състояние на свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Състояние на свещи

Тези дни карам друг автомобилИ тъй като имаше едно леко хълцане/глъхнене в ниските обороти, реших да му сменя свещитеКолата я купихме нова (с пропан-бутан още от шоурума), това са заводските свещи (Champion)На 36 000 километра еНа пръв поглед този нагар говори за богата смес, обаче забележете че не е равномерен по свещите (не съм ги бърсал, така ги свалих)Идеи от какво може да е?
    Прикачени файлове
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

МаслоКлапанДетонационно горене Такива свещи съм виждал основно на автомобили на който някой от клапаните не е припаснат добре, ама щом е на 36хкм.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега, по вида на колектора и надписа Елф силно ме наляга мисълта, че това е Рено. Преди няколко години отговарях за 5-6 Мегана 1,4 16 клапана 2008г и бях редовен посетител в Промобил. Колите бяха на по 40-50хил. км без газови. Някак си много мудно се форсираха, даваха грешки на бордовите компютри и т.н. Първата стъпка към подобрение беше безплатна сервизна акция от Рено за подмяна на софтуера. След тази интервенция енджин респонса се подобри значително и колите наистина станаха някак по-пъргави. На 2-3 от тях при пробег около 60-70хил. започнаха да гърмят бобини- странно защо при положение,че свещите се подменяха редовно, съгласно сервизната програма на Рено. С две думи проблемът може да е и софтуерен и хардуерен.
      ex. Fiat Marea 1.6 16V
      ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
      Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

да, Рено ене гори маслоклапан...и 4-те свещи са в такова състояние, не само една...иначе колата както казах се чудеше в ниските обороти, не знам колко време е била такаобаче първия ден нямах подходящ инструмент за свещи и не стана нищореално махнах лулите и пак ги сложихслед това колата се движеше добре...явно не е било от свещите, може би нещо разместеноиначе колата не е имала проблеми с мощноста и подобни

Коментар

Sev написа:
          не гори маслоклапан...и 4-те свещи са в такова състояние, не само една
          Да би искрата да закъснява по някаква причина или да има добаки в горивната смес?

Коментар

Аз мисля, че може да е и от неправилни свещи. Или некачествени такива. Имам наблюдения над 4 рена - две са 1.4/16V, две са 1.6/16V. С иридиеви свещи са одавна и такива ефекти няма. Това си е нов автомобил, още не е разбрал че ще се движи, а при свещите нещата не стоят добре, но наистина проблема може да е и софтуер. Но все пак свещите не се почистват добре. Трябва да е сигурно, че сега си поставил правилни свещи и да ги наблюдаваш. Още повече че автомобила върви добре. Дано не си поставил пак Шампион.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Естествено че са правилнитеТе в завода ако не знаят какво да сложат, не знам кой ще може

Коментар

Винаги стават грешки, важното е да си сигурен.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

искаш да кажеш, че просто за нашата кола са сложили грешнитрябва да са тотално сбъркани, за да има този ефектне вярвамновите които ми дадоха по VIN в едно от дилърствата на Рено наистина са други, като казаха че според данните им има и още по-нови но просто не са стигнали до Българияспоред мен това е нормален процес...питах ви не ви ли се струва странно, че нагара е само на определени местааз си го обяснявам, че се е получил в даден период от време, след това факторите които са го причинили са изчезнали и свещите са се изчистили доколкото е възможноне ви ли изглеждат така?

Коментар

Тва черното предполагам е масло. Доста "прясно" изглежда. Нагара си е на "нормалното" място, въпреки, че хич не му е мястото там :DЗащо не свалиш новите свещи, ако и те са такива негърчета, значи проблема си е наличен.Въпреки, че ми се иска, не съм чул проблем с масло да се е оправил без ремонт Възможно е и само на студен мотор да погорва масло.Когато свалихте свещите, преди това колата била ли е карана така, че да загрее нормално? Примерно 15-20 мин. каране?
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Има и още нещо.При неразработен мотор е напълно нормално да пипа масло докато идеално се "напаснат" триещите елементи и в частност сегментите спрямо цилиндъра.
                      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

свалял съм свещи на друга нова колапросто им беше дошло времето според предписанията - на 30 000 кми въпреки, че колата гореше около литър-два на 10 000, свещите бяха в идеално състояниеа при тази маслото не мърдат.е. е в рамките 200-300 грама на 10 000определено свещите ще бъдат свалени, за да се видятв момента са на 1000 кмслед още 1000 или 2000 ще развия една да видя какво е положениетов деня в който свалих свещите, колата не беше каранабеше карана предния ден, около 10-на километрапреди това имаше извънградски преход от около 400 километрачесто колата е карана на сравнително къси разстояния5-10-20 километра

Коментар

Както и Слав каза, мотора още си е нов.В комбинация с кратките разстояния може и да е нормално да прави такива пакости.Иначе ето една снимка на моите свещи с които дойде колата от Италия > Работи основно на метан в 99% от времето, но на предишната ми Брава, която беше само на газ свещите бяха идентични, може би малко по-бели в средата, като твоите.
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                            Както и Слав каза, мотора още си е нов.В комбинация с кратките разстояния може и да е нормално да прави такива пакости.Щом не гори по литър масло, всичко е 6
                            Мотора изобщо не е нов, на 36 х.км. е и ако за това време е не напаснал елементите много лошо, още повече че всички нови автомобили се качват на стенд и се въртят докато не се разработят, оня период от 2-3 х.км. дето разработваш мотора умря с фалита на ДП Мототехника.

Коментар

Вие още малко и по и интернет ще вземете да правите основен ремонт ! Без да отваряте двигателя !
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X