Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Картера ли е спукан?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Картера ли е спукан?

Днес като се прибирах някакво камъче ми удари колата от долу и се чу пук и ми изтече маслото добре, че бях близо до вкъщи та се прибрах понеже не съм сигурен коя е повредената част която трябва да търся направих снимки. Може ли някой компетентен да ме светне дали повредената част е картер(част от картера) или скоростна кутия, трето едва ли е не знам по какво друго минава масло.Колата е:Fiat Punto 1.2 16v sporting 2000гhttp://bader.snimka.bg/automobiles/problem.826981.33596424http://bader.snimka.bg/automobiles/problem.826981.33596425http://bader.snimka.bg/automobiles/problem.826981.33596426Благодаря!
    Прикачени файлове

Скорости
    EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
    EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
    FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

Re: Картера ли е спукан?

колега това маи е скоростната кутия

Коментар

Re: Картера ли е спукан?

mehanoveca написа:
        колега това маи е скоростната кутия
        А товазъбно колело дето се вижда е короната на диференцияла

Коментар

това с камъчето едва ли ще мине ,ама поне пробва.Колега това на шега

Коментар

Да

diko661 написа:
            това с камъчето едва ли ще мине ,ама поне пробва.Колега това на шега
            Ами и на мен ми старано не сам я ударил в бордюр на тротоар другия вариант е да са ме саботирали бях на майстор да са ми подменили частта. И аз мисля,че кутия би трябвало на таблото да светне че няма масло в мотора, пробката я гледах ама то трябва да изстине колата да не карана поне 2 часа. Цяла скоростна кутия или само този компонент който е счупен трябва как се казва гледам,че на болтове може да мина и само с него?

Коментар

Търси нещо 2-ра ръка .Със заваряване може да стане само ако причината е външна и то не е сигурно.При всички положения кутия долу,а за ремонт ще ти вземат повече от нещо 2ра употреба

Коментар

diko661 написа:
                Търси нещо 2-ра ръка .Със заваряване може да стане само ако причината е външна и то не е сигурно.При всички положения кутия долу,а за ремонт ще ти вземат повече от нещо 2ра употреба
                Ясно, че части втора употреба ще се вземат въпроса е цялата кутия или само диференциал на пример мога да взема но на старо едва ли някой ще продава нещо отделно. Ясно друга кутия + ново масло + лагер + труд + репатриране в най другия случай някой да ме дърпа с въже отиде морето .

Коментар

Колкото до сервиз да отидеш защо ти е рептрак. Тя и така кутията е за смяна.
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

:D моята на Пунтото преди години по аналогичен начин само че при потегляне от светофар е оказа се че и едната зъбчатака на дифрециала я няма а имаенно тя е разцепила кутията интересното че по снимките гледам и моята беше счупена точно по този начин ПС: при мен следва смяна на цялата кутия никой не пожела да ми продаде само дифрециала
                    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Кутията една и съща ли е от тези години разлики има ли?

Коментар

Badi написа:
                        Кутията една и съща ли е от тези години разлики има ли?
                        Освен това да попитам при смяна на кутия освен ново масло за кутията какво друго трябва да се вземе лагер, семеринги, гарнитурки нещо друго взима ли се?

Коментар

Ако така или иначе ще се сменя скоростна кутия, аз лично бил сменил и всичко по съединителя, и без това ще се разглабя, а процедурата не е нито лесна, нито евтина. (разбира се, ако не е сменян в близката 1 година).
                          Fiat Ritmo 105TC
                          1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                            Ако така или иначе ще се сменя скоростна кутия, аз лично бил сменил и всичко по съединителя, и без това ще се разглабя, а процедурата не е нито лесна, нито евтина. (разбира се, ако не е сменян в близката 1 година).
                            Интересуваме като се сменя на фиат скоростна кутия какво друго се сменя свързано с скоростната кутия то ако почнем кое хубаво да се смени то цялата кола трябва да се изхвърли и да се купи чисто нова всяка една част е малко или много амортизирала на кола на тези години.

Коментар

Със скоростната кутия нищо не е задължително да смениш, защото ще я вземеш комплект от моргата. Даже и масло ще си има вътре (вероятно). Пък и да няма, не е голяма беля - няколко години ще кара и така. То ако вземеш всичко да сменяш...
                              Fiat Ritmo 105TC
                              1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                              X