Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto II 1.2 - притрисане на двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Punto II 1.2 - притрисане на двигателя

Здравейте! От скоро имам Fiat Punto II - 1.2 8v - 2003 година. Малко след като го купих усетих притрисане на двигателя. Усещам го само при спряло положение на колата. Интересното е, че оборотите са стабилни, не се менят дори мъничко. Ходих на диагностика при приятел и излезе грешка, че от някъде влиза повече въздух и горивната смес не е достатъчно богата. Смени ми маркуч, който беше напукан. Грешката изчезна, но притрисането продължава. Имам и друг проблем, който мисля, че е свързан с притрисането. Когато колата е студена и натисна газта, гасне. Когато поработи 1 минута вече не гасне. Някой сблъсквал ли се е с такъв случай? Очаквам вашите предположения.

кола

И при мен е така макар че е друг двигателя
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      И при мен е така макар че е друг двигателя
      И за притрисането и гасненето на студено? И търслил ли си някакви решения на този проблем?

Коментар

Звучи като нещо по запалването - кабели, бобина, свещи, инжектори. Точно при този двигател може и ECU да е.
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
          Звучи като нещо по запалването - кабели, бобина, свещи, инжектори. Точно при този двигател може и ECU да е.
          Звучи точно като нестигащо гориво, причинено от умираща бензинова помпа - Измерете налягането на бензина и вижте какво е.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            wwalker написа:
            Звучи точно като нестигащо гориво, причинено от умираща бензинова помпа - Измерете налягането на бензина и вижте какво е.
            Ще го измеря. Това звучи логично.

Коментар

Ако не може да вдигне налягане ще има проблеми при натоварване, а не с тихите обороти.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                Ако не може да вдигне налягане ще има проблеми при натоварване, а не с тихите обороти.
                Ами на високи обороти е супер. Общо взето като загрее колата няма забележки. Върви идеално. Звука от двигателя е чудесен. Само че притрисането се усеща на светофарите като спра.

Коментар

wwalker написа:
                  Тцъ, налягането на горивото се увеличава правопропорционално на оборотите на двигателя, примерно браво 1,8 с бензинова помпа на бош на 1 бар, работи прекрасно над 3500оборота но до тогава ще ти разбие бъбреците. Причината е вакуума от смукателния колектор който управлява горивния регулато на конкретния модел. Ако намериш един регулатор погледни го какво пише на него Сега не изключвам възможността да са и дюзи, те правят същите симптоми и ако налягането на горивото е ок, отива работата към чистене на дюзи.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Притрисане

Колега,като каза притрисане и аз наскоро като ходих в София и мойта взе така да притриса на светофарите и аз изпаднах в шах.След време се усетих ,че ми се пуска перката на охлаждането и става така.Ако ти се получава само след като си покарал и е загряла колата имай го предвид това.Ако е постоянно -уточни Успех.ПП:Колата само на безнин ли е?Това във връзка с гасненето .
                    Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                    Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Re: Притрисане

pl4 8rp написа:
                      Колега,като каза притрисане и аз наскоро като ходих в София и мойта взе така да притриса на светофарите и аз изпаднах в шах.След време се усетих ,че ми се пуска перката на охлаждането и става така.Ако ти се получава само след като си покарал и е загряла колата имай го предвид това.Ако е постояно -уточни Успех.ПП:Колата само на безнин ли е?Това във връка с гасненето .
                      За жалост е постоянно. Леко е, не е нещо фрапантно, но не е наред определено. Колата е на бензин и на газ, но нарочно я карах само на бензин, защото мислех, че гасненето се дължи на останала газ в горивната система и съотвентно не достатъчно богата горивна смес. Не е това. Сега само я карам по сервизите. В понеделник ще я оставя на доста надеждни майстори пък дано те успеят да разберат какво е.

Коментар

Притрисане на двигателя- Пунто 1.2 -8в.

Интересна тема.Жалко ,че няма финал,защото днес и с моето Пунто имам същия проблем.Смених,бобина,кабели и свещи и притрисането на сфетофарите продължава............

Коментар

Ако на студен мотор тресе по силно са ти запушени дюзите.Моя последно не тресеше ,ами мотора се опитваше да избяга,като загрее се успокоявяше.Изчистих дюзите с ацетон и има много голям ефект
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Притрисане на двигателя- Пунто 1.2 -8в.

Най-интересното е,че пали без проблем и докато не загрее не тресе.Усещам придърпването по сфетофари на загрял двигател

Коментар

провериси тоците
                              fiat marea 1.9 jtd 105кс. 01г.
                              Fiat bravo 1.6 16v 103кс. 00г.
                              opel tigra 1.4 16v 90кс. 99г.

Коментар

Working...
                              X