Здравейте! От скоро имам Fiat Punto II - 1.2 8v - 2003 година. Малко след като го купих усетих притрисане на двигателя. Усещам го само при спряло положение на колата. Интересното е, че оборотите са стабилни, не се менят дори мъничко. Ходих на диагностика при приятел и излезе грешка, че от някъде влиза повече въздух и горивната смес не е достатъчно богата. Смени ми маркуч, който беше напукан. Грешката изчезна, но притрисането продължава. Имам и друг проблем, който мисля, че е свързан с притрисането. Когато колата е студена и натисна газта, гасне. Когато поработи 1 минута вече не гасне. Някой сблъсквал ли се е с такъв случай? Очаквам вашите предположения.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto II 1.2 - притрисане на двигателя
Collapse
X
-
wwalker написа:Звучи като нещо по запалването - кабели, бобина, свещи, инжектори. Точно при този двигател може и ECU да е.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:wwalker написа:Звучи като нещо по запалването - кабели, бобина, свещи, инжектори. Точно при този двигател може и ECU да е.
Коментар
-
wwalker написа:Ако не може да вдигне налягане ще има проблеми при натоварване, а не с тихите обороти.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Притрисане
Колега,като каза притрисане и аз наскоро като ходих в София и мойта взе така да притриса на светофарите и аз изпаднах в шах.След време се усетих ,че ми се пуска перката на охлаждането и става така.Ако ти се получава само след като си покарал и е загряла колата имай го предвид това.Ако е постоянно -уточни Успех.ПП:Колата само на безнин ли е?Това във връзка с гасненето .Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Re: Притрисане
pl4 8rp написа:Колега,като каза притрисане и аз наскоро като ходих в София и мойта взе така да притриса на светофарите и аз изпаднах в шах.След време се усетих ,че ми се пуска перката на охлаждането и става така.Ако ти се получава само след като си покарал и е загряла колата имай го предвид това.Ако е постояно -уточни Успех.ПП:Колата само на безнин ли е?Това във връка с гасненето .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар