Колеги, оня ден смених средното гърне, понеже моето се беше издънило и дрънчеше. Това, кое то сложих обаче, дойде в комплект с още едно, преди катализатора, което, доколкото знам, го няма в изпускателната система за моята кола. Сега погледнах конфигурациите и ми прилича да е от jtd 105. Проблемът е, че колата взе да пуши много и да мирише гадно, а преди, дори и с избушените гърнета, миришеше, както си мирише от кола с катализатор - една особена миризма. Иначе, не се усеща да върви по-зле, стана и безшумна, което и беше целта. Наистина, крайното ми гърне е попробито оттук-оттам, но нямаше такова в наличност от колегата, от който поръчах гърнетата. Възможно ли е, понеже визуално наистина средното гърне е същото като моето старо, но да е станало объркване и да е дошло гърне от дизел и заради това допълнително гърне, или просто защото гърнетата са от дизел, да пуши толкова много?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пуши като дизел
Collapse
X
-
То голям майтап - два дни, откакто съм така, слизам от колата, озъртам се, защото усещам миризма и виждам облак пушилка, но чак снощи се усетих, че е от мен Направо съм като някой дърт Икарус, сега излизам пак да опуша един джаз фест на центъра и ще видя как е положението.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Мани ама и при мен се появи това нещо. Обикновено зимата си пуши, но сега от една седмица ми прави впечатление, че студена е ок и като загрее задимява. А ако я настъпя мирише гадно. Съмняваме катализатора да не се разпада и да ми вмирисва животеца.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Днеска ме открехнаха откъде пуши при смяна на гърнета. Ватата с която са пълни гърнетата се монтира под формата на пресовани (може би и вакуумирани) пакети увити с някакво полимерно фолио (найлон ). След загряване, фолиото изгаря, а ватата се разширява и заема обема да гърнето. Не знам дали всички производители на гърнета използват такива пакети, но предвид, че стъклената вата е гаден и вреден материал - нищо чудно.Предполагам, че ако колата се кара по-лекичко, а пакетите са от някакъв ляв производител, то процеса на изгаряне (и съответно димене) може и да се получи по-продължителен. В такъв случай би трябвало след малко по-интензивно натоварване на двигателя, димът да изчезне.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Гърнетата ми са втора употреба, видимо в отлично състояние. Вчера я понастъпих извън града, опуших здраво един Голф, човекът, нищо неподозиращ, се чудеше какво става, но след 30-ина километра извънградско пушекът изчезна. Сега се радвам единствено на тиха кола, че със старото гърне доста подрънквахFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар