Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пуши като дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пуши като дизел

Колеги, оня ден смених средното гърне, понеже моето се беше издънило и дрънчеше. Това, кое то сложих обаче, дойде в комплект с още едно, преди катализатора, което, доколкото знам, го няма в изпускателната система за моята кола. Сега погледнах конфигурациите и ми прилича да е от jtd 105. Проблемът е, че колата взе да пуши много и да мирише гадно, а преди, дори и с избушените гърнета, миришеше, както си мирише от кола с катализатор - една особена миризма. Иначе, не се усеща да върви по-зле, стана и безшумна, което и беше целта. Наистина, крайното ми гърне е попробито оттук-оттам, но нямаше такова в наличност от колегата, от който поръчах гърнетата. Възможно ли е, понеже визуално наистина средното гърне е същото като моето старо, но да е станало объркване и да е дошло гърне от дизел и заради това допълнително гърне, или просто защото гърнетата са от дизел, да пуши толкова много?
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

ако пуши заради саждите значи повечко гас давай да ги изкара :D
    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

То голям майтап - два дни, откакто съм така, слизам от колата, озъртам се, защото усещам миризма и виждам облак пушилка, но чак снощи се усетих, че е от мен Направо съм като някой дърт Икарус, сега излизам пак да опуша един джаз фест на центъра и ще видя как е положението.

Коментар

Понастъпи я, покарай малко повече. Може да е от маслата дето са мазани гърнетата и да изгарят, но пък знае ли човек ;d
        Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Засега положението е такова, че я карам само в града и започва да пуши, когато загрее. На студен двигател, когато я изкарвам от гаража, няма пушилки. После мирише на потеглящ по баир автобус. Утре ще излизам малко от града, ще видим каква димна завеса ще направя

Коментар

Мани ама и при мен се появи това нещо. Обикновено зимата си пуши, но сега от една седмица ми прави впечатление, че студена е ок и като загрее задимява. А ако я настъпя мирише гадно. Съмняваме катализатора да не се разпада и да ми вмирисва животеца.
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Днеска ме открехнаха откъде пуши при смяна на гърнета. Ватата с която са пълни гърнетата се монтира под формата на пресовани (може би и вакуумирани) пакети увити с някакво полимерно фолио (найлон ). След загряване, фолиото изгаря, а ватата се разширява и заема обема да гърнето. Не знам дали всички производители на гърнета използват такива пакети, но предвид, че стъклената вата е гаден и вреден материал - нищо чудно.Предполагам, че ако колата се кара по-лекичко, а пакетите са от някакъв ляв производител, то процеса на изгаряне (и съответно димене) може и да се получи по-продължителен. В такъв случай би трябвало след малко по-интензивно натоварване на двигателя, димът да изчезне.
              Fiat Ritmo 105TC
              1600cc 105к.с.

Коментар

Гърнетата ми са втора употреба, видимо в отлично състояние. Вчера я понастъпих извън града, опуших здраво един Голф, човекът, нищо неподозиращ, се чудеше какво става, но след 30-ина километра извънградско пушекът изчезна. Сега се радвам единствено на тиха кола, че със старото гърне доста подрънквах

Коментар

Working...
                X