Привет колеги !Зимата вече си е факт и сигурно повечето от вас вече са със зимни гуми . Върпоса ми е следния :Имам две зимни гуми ,които са с еднакъв размер 175/70/R 14 84Т и еднакво износване на протектора но с различна шарка .Едната е гудиър ултра грип 3 , а другата е SAVA .Състоянието и на двете е доста добро Проблем ли е ако ги карам като предни на Типото -разбира се ако и баланса е добре ? Благодаря !Живи здрави и винаги на път !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимни предни гуми с различна шарка - проблем ли е????
Collapse
X
-
Re: Зимни предни гуми с различна шарка - проблем ли е????
Koki написа:Привет колеги !Зимата вече си е факт и сигурно повечето от вас вече са със зимни гуми . Върпоса ми е следния :Имам две зимни гуми ,които са с еднакъв размер 175/70/R 14 84Т и еднакво износване на протектора но с различна шарка .Едната е гудиър ултра грип 3 , а другата е SAVA .Състоянието и на двете е доста добро Проблем ли е ако ги карам като предни на Типото -разбира се ако и баланса е добре ? Благодаря !Живи здрави и винаги на път !
Коментар
-
Въпреки, че и аз никога не бих си сложил различни гуми отпред, не съм сигурен дали ще поднася колата. За да поднесе, трябва да има някаква драстична разлика между грайферите, а след като няма такава не виждам проблем. Това, че едната гума е Сава, не значи, че е по-лоша от Гудиър (най-вероятно е така, ама едва ли с голяма разлика).Освен това съм карал доста коли, които са били с еднакви гуми и пак поднася при спиране, но там очевидно беше от спирачките.Това си е мое лично мнение и може и да греша.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Колеги,при всички случаи има разлика в сцеплението и това малко или много е ОПАСНО!Моят съвет е да вземеш гумите в багажника и да тръгнеш по гумаджийниците.Все някъде ще намериш единичка поне за едната от тях.Все пак не са чисто нови гуми и не може да няма единички,но според мен със сигурност експеримент не бива да се прави.Дори чисто нови гуми от различни марки имат различен спирачен път.Прави си извода сам!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Koki,освен с различното сцепление,предразполагащо към подхлъзване,може да имаш и проблем с КАТ,защото според закона на една ос трябва да има две еднакви гуми/по шарка и размер/.А помисли,че при екстремна ситуация стабилното спиране може да спаси колата ти,да не кажа и друго!Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Ами то и на мен ми се случи подобна беля, едната предна гума сдаде багажа-парче с диаметър 5см го няма от гумата, ей така от нищото Хем гумата е Пирели, не е някой боклук да кажеш, а и не е стара...Та сега си джиткам вече 2-ри ден с резервната.Единственото което ме тормози засега(преди да я сменя де, щото по гумаджии търся същата) е някакъв звук подобен да виене,ама не точно, по-скоро както когато една машина се претоварва, някакъв такъв звук Това е при въртене на колелото и малко ме притеснява да не счупя лагер...N.Y. State of Mind
Коментар
-
lu40 написа:Koki,освен с различното сцепление,предразполагащо към подхлъзване,може да имаш и проблем с КАТ,защото според закона на една ос трябва да има две еднакви гуми/по шарка и размер/.А помисли,че при екстремна ситуация стабилното спиране може да спаси колата ти,да не кажа и друго!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар