Здравейте в момента карам Алфа 156 2.4 искам да си взема комби и съм харесал Мареа но искам на газ. Интересува ме кои двигател е добър и как е разхода на газ най вече извън градско. и не на последно място поддръжка. Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алфа 156 или Мареа
Collapse
X
-
Bane
-
DRIVER1 написа:1.8 щом ще е на газ.1.6 е слаб за тази кола.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Абе не знам колко и как ще е стабилна тази кола със 160-170км. натоварена и то 1.6 мотор.Найстина тази кола разумната и скорост е 140 мах!За 1.8 мотора не знам не съм се возил или карал, но купето е същото, така че предполагам е еднакво.Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
zlatarov написа:Абе не знам колко и как ще е стабилна тази кола със 160-170км. натоварена и то 1.6 мотор.Найстина тази кола разумната и скорост е 140 мах!За 1.8 мотора не знам не съм се возил или карал, но купето е същото, така че предполагам е еднакво.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
Колата е стабилна, тези скорости изобщо не са й проблем.zlatarov, гледам, че имаш такава и чак не вярвам, че го казвашРадослав, ако ще взимаш 1.6 (май и за 1.8 важи), търси след 99’ понеже има подобрения в скоростната кутия и шофирането е по-приятно, но пък не може да се сложи обикновена газова, че е с пластмасови колектори и разни други щуротии, но и по-стария двигател си е достатъчно добър, така че избора по-скоро е до конкретния автомобил/цена/забележки.Вървежа и той бива за нормално каране и изпреварване на тирове, но ако обичаш винаги да си пред останалите малко ще се напрегнеш
При положение, че слизаш от 2.4, 1.8 ще е по-добрия вариант. Разхода на гориво е почти същия като на 1.6, но динамиката е друга.Разхода на газ на 1.6 с обикновена газова е около 9/100 извънградско с нормално каране 90-120.
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Да бе ясно, но не говорим за тунингована кола, а за обикновенните.Не мога да се съглася, че кола излязла от завода с единичен спирачен диск е за тези скорости.Всяка кола може да ги дигне тези км, но идеята е друга, а именно комфорт. Тази кола не може да бъде комфортна при скорост от над 140км. Усещат се шумове, вибрации от асфалта при задминаване на тир въздушната струя дебалансира колата(при140км)При 170 не ми се мисли. Естествено всеки има право да кара както иска, но не ми се струва сериозно, тази кола да я натоваря и да карам с тази скорост. Освен, че бих застрашавал живота на спътниците си ами ще застрашавам и останалите в движението.Да избегна мнения от сорта ами тя твойта може да е със смотани пружини,амортисьори или ходова част -колата е перфектна и няма забележка по окачване.Просто съм реалистFiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
veselin10 написа:Сещам се за коя Мареа 1,6 става въпрос.И повярвай ми по нея няма грам силов тунинг, и целия диск е не е проблем. От към екстри обаче има какво във ФИАТ да научат още.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
Разход на газ със скорости около 120 и на места 130/140 на лятно извънградско - около 8л./100 км. с газов инжекцион. Градско в София от 12 до 14-15 в яки задръствания.Не съм карал Мареа с 1.6 мотор и не мога да говоря, но 1.8 си върви добре. Колата е сравнително стабилна при високи скорости, но наистина 140-150 ми се струва разумна граница за нашите пътни условия.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
OpenGL написа:Разход на газ със скорости около 120 и на места 130/140 на лятно извънградско - около 8л./100 км. с газов инжекцион. Градско в София от 12 до 14-15 в яки задръствания.Не съм карал Мареа с 1.6 мотор и не мога да говоря, но 1.8 си върви добре. Колата е сравнително стабилна при високи скорости, но наистина 140-150 ми се струва разумна граница за нашите пътни условия.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
OpenGL написа:Ами не знам, аз по принцип не съм имал предвид нищо, което си казал. Говорех по принцип, не съм се обръщал към теб конкретно.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар