моята с 1.8 мотор върви добре и при 140 и при 170както ти харесва, така я карашстига с тия газови, карайте си на бензин
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алфа 156 или Мареа
Collapse
X
-
alvanovo написа:стига с тия газови, карайте си на бензин"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: Алфа 156 или Мареа
Радослав написа:Здравейте в момента карам Алфа 156 2.4 искам да си взема комби и съм харесал Мареа но искам на газ. Интересува ме кои двигател е добър и как е разхода на газ най вече извън градско. и не на последно място поддръжка. Мерси предварителноFiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
Re: Алфа 156 или Мареа
Ако изхождам от моя 1,8 мотор, на дълго с галене, говоря до 60км/ч на 5-та предавка съм докарвал по борд комп 5л/100км, по магистралата с пълна кола с багаж + жената и детето с 140-150км/ч ми е давала 14л/100 газ, градско е около 10-12л/100км според зависи от тежеста на крачето, извънградско с нормално каране 90км/ч на газ ще си около 7-8-9л/100км. /според зависи колко си натоварил колата и колко натискаш газта/.punto HGT
Коментар
-
Твърде комфортна си е 1,6-ката със 140, дори мисля, че от 140 до 170 е най-еластична, сигурно там някъде й е и максималният въртящ момент. Става дума, че тези скорости се постигат по добри участъци от магистралата и проблем със стабилността няма. Не знам за седан или комби се има предвид, но комбито е с вентилирани дискове. Миналия месец пътувах по участъка от Ямбол до Бургас и 160 си се поддържат безпроблемно. Като става дума за разход, предварително изчисленият от мен бензин за прехода, който правех, стигна, а аз винаги слагам толкова, колкото предполагам, че ще ми трябва за конкретното пътуване, с изключение на лятната отпуска, когато пълня догоре. Когато си правя сметките за непознати маршрути, я слагам, че извънградско гори 7, за да имам толеранс и да не оставам на ръба с горивото, като имам предвид, че заводски я дават от 6,3 до 6,5. Никога досега сметките не са ме лъгали и не съм оставал без гориво.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Хм, сега погледнах аутодата - и 1.8 и 1.6 ги дават с еднакъв разход на извънградско 6.5/100На 1.6 мах въртящ момент ( 145 Nm) го дават към 4000 оборота. Ако се не лъжа, там някъде би трябвало да е със 140км/ч на 5-та.На 1.8 мах въртящ момент ( 154 Nm) пише, че на 4400 оборота, което е над 140 км/ч. Демек и двата мотора в тоя диапазон от обороти имат доста тяга и ускоряват прилично.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Bane написа:До ся щом си поддържал алфа, с мареата ще се родиш.Alfa 147jtd/ Alfa 147 Selespeed
Коментар
-
Е все пак зависи какви са ти очакванията и изискванията... Като подръжка е доста по-изгодна от Алфа-та, като вътрешно пространство е по-просторна, но до тук са и предимствата. За мен са достатъчни за да я предпочета за ежедневна кола.П.П. Един съвет от мен, ако приемеш - търси си по-нова година, след 2000г. Има някои проблеми дето са поизчистени.Alfa 147jtd/ Alfa 147 Selespeed
Коментар
-
Радослав написа:Значи според вас ако си взема такава няма да съжалявам по принцип ми трябва за семеен автомобил и за това ме интересува поддръжка и разход. благодаря на всички за отговоритеНе ви знам как ги карате тия слаби коли, че и "комфортно" освен това...Според мен от 2.4 jtd каквато и кола под 2000 кубика да вземеш, ще ти е умрял кон.
Коментар
-
От 2,4 жтд на 1,6 бенз ще ти се стори, че си спрял. Имам ги и двете, на Либра и на Браво. Но 1,6 си е супер двигателче по принцип, аз от него оплакване нямам. Редовно го карах със 160 и няма никакви проблеми, освен, че вече си издуха гумичките на клапанитеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
имам предвид че алфата е по динамична но поддръжката е доста скъпа аз я карам 40хил км и доста съм вложил сега е за ремонт ходовата част и сумата е около 600лв и ми се струва доста на фията как е имах и доста проблеми с електрониката които бяха доста добра цена и затова се чудя и за фията незнам да няма същия проблем като например датчик колянов вал 200лв потенциометар на газта 100лв втора ъпотреба и тн
Коментар
-
Радослав написа:имам предвид че алфата е по динамична но поддръжката е доста скъпа аз я карам 40хил км и доста съм вложил сега е за ремонт ходовата част и сумата е около 600лв и ми се струва доста на фията как е имах и доста проблеми с електрониката които бяха доста добра цена и затова се чудя и за фията незнам да няма същия проблем като например датчик колянов вал 200лв потенциометар на газта 100лв втора ъпотреба и тнAlfa 147jtd/ Alfa 147 Selespeed
Коментар
-
S_BANKOV написа:DRIVER1 написа:1.8 щом ще е на газ.1.6 е слаб за тази кола.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар