Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За гърнетата?-мека или ябълковидна връзка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За гърнетата?-мека или ябълковидна връзка

Питам се следния въпрос-Имам чувството,че колата ми е малко по шумна от нормалното.Може ли това да е в резултат на това, че съм с ябълковидна връзка(от Опел),а оригинално си е с мека?Меките са и те по 10-15 лв. ама незнам навремето защо ми сложиха такава.Предполагам по големи вибрации при наличието на твърдата ябълковидна връзка?!
    SKODA 105L '78
    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
    FIAT 126p '89
    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Най-добре легни и огледай преди да запалиш сутрин, пораздрусай гърнетата, виж да не опира някъде, виж и тампоните да не са сдали багажа, да са увиснали. После накарай някой да запали и даде газ, да видиш за пропуски, ако някъде е пробито. То в тея дупки може и да си ударил гърне...

Коментар

оригинално типото е с ябълковидна мека връзка... Но май мека е доста по добър вариант особено ако е от по качествените от неръждавейка

Коментар

Меката врьзка е по-сьвремения и по-надежден вариант от ябьлковидната! Само, че мека врьзка от 15лв.- издьржа точно 15 дни! Надеждната марка в случая е BOSSAL или WOLKER, която е от порядька на 35-45 лв. в зависимост от дьлжината. Иначе me_to_u е нацелил хронологията на тестване и почти няма какво да се добави с изключение на лягането! Замени го с по-удобна поза!

Коментар

Извинявам се за дублирането на сьобщението, но врьзката все ми играе някакви номера!!!

Коментар

Еми и мойто типо стана по шумно,и се оказа ,че гарнитурата на изпускателните колекторни траби,е заминала.Така ,че погледния и нея.
            FIAT TIPO 1,6

Коментар

Capoeira написа:
              оригинално типото е с ябълковидна мека връзка... Но май мека е доста по добър вариант особено ако е от по качествените от неръждавейка
              На мойта оригиналната връзка беше плетена мека, не ябълковидна.Когато я смених за първи път, си сложих ябълковидна и точно след 20 дни я махнах. Едвам я издържах. Меката връзка е пъти по-добра. Сега съм с БОСАЛ ( от 2 години няма никаква ръжда по нея) ама преди това имах една от 12лв. и издържа хайванчето цяла година.
              Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
              Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
              BlueStorm transforms . . .
              . . . !!!

Коментар

връзка

ами има каталози за тази работа,на типо 1.4 е ябълковидна на 1,6 е мека ,някои професори гърнетаджии за по голяма сигурност слагат и двете в комплект

Коментар

Ами ... при мен /Темпра/ съм с двете и мека-мрежеста и ябълковидна - ппървата е пред катализатора след двуцевката а втората е след катализатора към второто гърне което е нацяло с третото ... Предполагам че както са били оригинално е изчислено и проектирано спрямо налягането на изгорелите газове и вибрациите .. така че караите както е по оригинала - и на мен ми предстои смяна на системата и ще я правя както оригиналната ... дразнещо е колата да бучи и ръмжи ....
                  Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

А задължително ли е да ми я заварят за тръбите.или мога да я хвана със скоби в двата края?Иначе гърнетата са ми чисто нови и ме съмнява да изпускат от някъде .Сложени са преди 2 седмици.Само резонатора ми дето е гаден-за 10 мес. как е ръждясал и представа си нямате.50 лв. дадох за него с монтажа,а даже и не е алуминизиран
                    SKODA 105L '78
                    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                    FIAT 126p '89
                    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

А между другото някой знае ли каква е дължината на меката връзка за моя модел Пунто?
                      SKODA 105L '78
                      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                      FIAT 126p '89
                      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Working...
                      X