Порових доста, но не открих като как точно става смяната на антифриза за този модел. Искам да знам от къде и как се източва всичкия антифриз и от къде и как се обезвъздушава. Колко литра ще ми трябват за цялостна подмяна?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антифриз Brava 1.4 12V
Collapse
X
-
цялата ти система събира 6 литра.ако искаш да не остане нищо вътре трябва да извадиш всички маркучи и да отвиеш тапата на блока.това не те съветвам да го правиш и затова извади долния маркуч на радиатора и това е.наливай антифриза след това и карай.няма какво да обезвъздушаваш.punto 1.2 16v sporting
-
Виж тука ако не можеш да се ориентираш по схемите:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...EE%F1%F2%E0%F2Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Krasi75 написа:Vladim написа:Нямам идея, но предполагам, че е както каза колегата A, B и C на края!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim, не съм искал да те засегна. Исках да уточним въпроса заради мен и всички останали, на които им предстои смяна за първи път. Благодаря ти за отделеното време и коректния съвет.Сега да споделя опита след смяната, която направих. Първо се обезвъздуши точка А - демек радиатора. После В и накрая след надуване в резервоара точка С. Събра точно толкова, колкото бях източил - около 3 бутилки и половина антифриз от 1кг.Дано опита ми да е от полза и на някой друг.Специална благодарност и на spark за схемите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар