Колеги, след смяна на гумички на клапаните колата започна да работи много шумно на какво се дължи това, има ли вероятност да се оправи с някаква добавка към маслото или пак трябва да се ремонтира? Благодаря предварително П.С. Дори с масло 15В40 минерално пак нямаше особен ефект, сега ми предстой пак смяна на масло и мисля да му налея 10В40 но ме е страх да не оцапаме нещата като го сложа. Вие какво масло ще предложите за двигател 1.8 8в 101кс мисля че има и на Типо такъв двигател.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чукане на клапаните
Collapse
X
-
Ако колата е с хидравлични повдигачи (а тя съм почти сигурен, че е) ти тропат те.Обаче дали ВЕЧЕ има надежда да спрат да чукат с 10W40 не мога да ти кажа. При всички случаи пробвай.Принципно 15W40 е много гъсто за този мотор, ама като си го налял, че и си карал с него...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
Мотора е на Ланчия Делта 1.8 8в 101кс номер 836А5000, говорих с него и той каза че нещо гарнитурата била по дебела и от там се получава този шум но аз колкото и не разбирам няма как от малко по дебела гарнитура на капака на клапаните да се получи шум или се бъркам, има ли вариант от това да ми погорва масълце в повечко :D има няма литър на 1500км и то 15в40. Има ли някакви добавки с който да закрепя положението докато отворим главата и сменим гумички и тн. после да слагам ли добавка към маслото за да подобря малко работата на двигателят, че сега найстина е като дизел.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
нещатата са се оплескали при смяната, майстора а си поеме нещата!!!!!!!!!!!!!!!!!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
flippy89 написа:Мотора е на Ланчия Делта 1.8 8в 101кс номер 836А5000, говорих с него и той каза че нещо гарнитурата била по дебела и от там се получава този шум но аз колкото и не разбирам няма как от малко по дебела гарнитура на капака на клапаните да се получи шум или се бъркам, има ли вариант от това да ми погорва масълце в повечко :D има няма литър на 1500км и то 15в40. Има ли някакви добавки с който да закрепя положението докато отворим главата и сменим гумички и тн. после да слагам ли добавка към маслото за да подобря малко работата на двигателят, че сега найстина е като дизел.Fiat Bravo 1.6 16v 103hp-Forever in my heart - Ex
Fiat Marea 1.9TD 75hp-Family Combi Now
Коментар
-
Не изпушва черно, понякога сутрин само на студен двигател синкав дим и като я запаля, работи 15-20 секунди подам леко газ се мъчи да угасне и след 2-3 секунди се оправя. То май се загледах по една друга Делта (2.0 16в 139кс) и може и да не стигнем до ремонт на този двигател сега. :D Все пак кажете решение на проблема за да не ме остави преди да съм се обзавел с нова колица.П.С. Блока ще се отваря чак като двигателят се свали и се монтира една интересна част към него (мисля на този мотор точно не е правено в България досега) , за сега ще остане тайна, по натам още подробности като тръгне проекта.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Точно обмислях вариант да я продам, но започнаха проблемите с клапаните и реших да не прецаквам никои, та сега ще я закрепя и ще сложа една добавка за вдигане на компресията и чукане на клапани и после направо смяна на двигателя друго май няма ккаво да и направим.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар