Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с превключването на скоростите Фиат Брава ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с превключването на скоростите Фиат Брава ?

Здравейте!Наскоро смених маслото на скоростната кутия до колкото съм запознат на 60 000 км подлежи на смяна каквото го препоръчват по каталог SELENIA TUTELA ZC 75 SYNTH GL 5 проблема беше трудно предвижване на лоста. След смяната като се покара колата или при топло време се оправя но сега пак го има този проблем трудно се мести скоростния лост колата е Фиат Брава 1.2 16в 2001г някой знае ли от какво може да е причината за този проблем ?
    Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Ако си с жила пробвай да смажеш жилата ,имат навика при скъсани маншончета да затягат. Ако си с механизъм с лостове проверяваш и смазваш всички ябълковидни съединения.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

С жила е пробвах този вариант с смазването като се надигне кожата на лоста - оправя се но за кратко възможно ли е да е от тези маншони които спомена къде се намират по точно и сменят ли се лесно
      Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

А втулките под лоста, дали са наред погледна ли ги? една бяла пластмаса.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Аз имам същия проблем само че на Пунто и при мен е от жилата, по-точно жилата завършват с едни като каренца които са свършили курса. Няма ремонт при мен, иска си нови жила и бройката е 150 лв...
          Пунто 1.9D 2002г.

Коментар

При мен същия проблем се реши с регулиране на жилото, контрагайката, която е под акумулатора, се беше разхлабила и педала на съединителя беше паднал под нивото на този на спирачката.
            Fiat Brava 1.2, 16V, 82 к.с., 2000 г.
            Fiat Uno 60, 1989г.

Коментар

Working...
            X