Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Мареата....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Мареата....

значи днес се опитах да си оправя пластинките на лампичката в жабката защото не правеха добър контакт и без да искам дадох пластинките на късо.Не съм сигурен дали е в резулта на това, но сега не работи изобщо лампичката в жабката, лампата за осветление на купето, късетофонът не работи иначе като свтна фаровете и лампичките по него също светят, но няма нищо на дисплея нито час показва нито Mhz, а бе нищо просто свети зелено и ми се нулира километража ( този който мойже да се нулира и от копчето). Всичко останало по електрониката си е наред. Та някой има ли идея какво може да е станало
    Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
    Lancia Dedra 1.6 91г.

Провери си бушоните. :D Най-вероятно си изгорил някой.
    FIAT Tipo 1,4mi - EX
    Alfa Romeo 146ti - EX
    Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
      Провери си бушоните. :D Най-вероятно си изгорил някой.
      може ли изгорял бушон да предизвика всички тези работи, те нямат много общо помежду си, така си мисля де Дано да си прав, дано не е нещо по-сериозно А къде се намират тези бушони?
      Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

На мареата не знам къде са На типото ми са отляво под таблото.
        FIAT Tipo 1,4mi - EX
        Alfa Romeo 146ti - EX
        Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Re

Със сигурност ти е изгорял бушонът и аз го правих този номер, само че с лампичката в багажника Бушоните са отляво на волана под един капак, точно под духалката на парното и на него има нещо като малка поставка, колкото кутия за цигари. Всички плафони и касетофона са вързани на един бушон.
          Fiat Bravo 1.6 16v 103hp with K&N sport air filter

Коментар

Re: Re

Pesho написа:
            Със сигурност ти е изгорял бушонът и аз го правих този номер, само че с лампичката в багажника Бушоните са отляво на волана под един капак, точно под духалката на парното и на него има нещо като малка поставка, колкото кутия за цигари. Всички плафони и касетофона са вързани на един бушон.
            егати тъпотията заради една скапана лампичка да се прецакат толкова неща, а м/у другото километражът ми се самонулира всеки път като дам на контакт дано като се смени бъшонът да се оправи и той, че е много кофти така
            Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Re: Re

Pesho: на теб като ти е изгорял бушона всички плафони ли не ти работеха защото при мен задния си свети нормално?tonov: и на мареата бушоните се оказаха на същото място. A как да позная кой е изгорелият?
              Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

На типото има означения кой бушон за какво е, предполагам че и на мареата е нещо подобно. Най-елементарния начин е да свалиш бушона и да видиш дали е здрава връзката отвътре м/у двете широки пластинки. Ако пак не си сигурен, просто свали стария и на негово място сложи същия ампераж нов. Има начин и с мултицет или пробна лампа без да го сваляш. Единия извод свързваш на маса, а с другия мериш напрежението в двата края на бушона. Ако е здрав ще имаш и от двете страни. Ако има още нещо питай.
                FIAT Tipo 1,4mi - EX
                Alfa Romeo 146ti - EX
                Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
                  На типото има означения кой бушон за какво е, предполагам че и на мареата е нещо подобно. Най-елементарния начин е да свалиш бушона и да видиш дали е здрава връзката отвътре м/у двете широки пластинки. Ако пак не си сигурен, просто свали стария и на негово място сложи същия ампераж нов. Има начин и с мултицет или пробна лампа без да го сваляш. Единия извод свързваш на маса, а с другия мериш напрежението в двата края на бушона. Ако е здрав ще имаш и от двете страни. Ако има още нещо питай.
                  на мареата са направени супер тъпо,защото някъде при бушoните нито в книжката не е означено кой за какво е В краина сметка след като свалих и разгледах половината бъшони намерих проблемният - син на цвят 10 А е този койтое за касетофона и плафоните, така че ако на накои с браво/а или мареа не му работи радиото и лампите вече да знае къде и как да си оправи проблема БЛАГОДАРЯ на Pesho и tonov за помощта!!
                  Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Re

Браво щом си оправил проблема, но не е било нужно да сваляш един по един всички бушони докато намериш изгорелия! Като ги погледнеш както са сложени, през малката дупка която имат се вижда кой е изгорял (металната пластинка е разделена), но щом си го оправил... Следващия път да знаеш да не ги сваляш

Коментар

Абе би трябвало някъде да е написано кои бушон за какво е - най вероятно или на самия модул до всеки бушон или на капачето което покрива модула на гърба му. Още не съм виждал кола на която да не са написани кои бушон за какво е.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ха - и аз така си мислех, но на Браво-то нищо не пише - имам над 50 бушона - нито картинка, нито номер
                        Alles in Ordnung

Коментар

Re

На мпетп Браво ги пише на гърба на капака - в долната му част. И на твоите трябва да е така, а и на Мареата е същото!

Коментар

Хм, възможно е и аз да не съм забелязал...
                            Alles in Ordnung

Коментар

Zaphod написа:
                              Ха - и аз така си мислех, но на Браво-то нищо не пише - имам над 50 бушона - нито картинка, нито номер
                              същата работа и при мен само ампеража на бушоните е написан . Може би и аз не съм обърнал внимание на този капак.
                              Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Working...
                              X