Преди време бях гледал някъде в темите на форума но сега не мога да открия инфото как се прави адаптация на дроселовата клапа ?Някой ако се сеща да пише какъв е реда на адаптация благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адаптация на дроселова клапа Фиат Брава ?
Collapse
X
-
Фиат Брава 1.2 16в проблема е че мени оборотите на празен ход и придърпва в движение след почистване на дроселовата клапа се прави обучение но не се сещам как беше мисля че нещо се вадеше клемата на акумулатора и после се чака известно време и като се закачи обратно се обучава но точно как беше тази процедура не се сещам затова питам как бешеFiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.
Коментар
-
pavel88 написа:Фиат Брава 1.2 16в проблема е че мени оборотите на празен ход и придърпва в движение след почистване на дроселовата клапа се прави обучение но не се сещам как беше мисля че нещо се вадеше клемата на акумулатора и после се чака известно време и като се закачи обратно се обучава но точно как беше тази процедура не се сещам затова питам как бешеAlfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
След доста търсене намерих информацията която търсех и направих следното:Откачих клемата на акумулатора - минуса за престой около 45 минутислед закачането завъртях ключа на контакт изчаках около минутаи след това изключих от контакт без да вадя ключа и пак изчаках около минутанакрая запалих двигателя на колата и оставих да поработи около 10 минути без подаване на газСлед тази процедура се оправиха оборотите и придърпванетоFiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.
Коментар
-
Колега, благодаря за ценната информация ! А някой знае ли дали на диагностика може да се адаптира моторчето на празния ход, че на едно пунто 1.1 1994г сменях вчера ? Дали не може чрез VAG com да се направи процедурата , както при колите от VAG групата ? Там процедурата е проста за коли , при които дросел клапата не е електронна - отива се на group 98 и се чака половин минута и адаптацията е готова.Последна редакция от javor_bg; 05.04.2022, 12:31.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар