Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с двигатела на Multipla

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем с двигатела на Multipla

    двигатела ми здаде багажа,почна та трака и неще да работи нормално ,маистора каза че му трябва ОСНОВЕНремонт и мноооого ме заболя, тамън се влюбих в НЕЯ и сега.....моля даите съвет...може би за някакъв друг двигател.. втора употреба,multipla 1.6 метан.моля...HELP. евентуално---0897520408--и пловдив.
    pepo

    #2
    Харесваш си един двигател от Браво/Брава/Мареа след 99 година, слагаш му твоите колектори с дюзите и си готов. Мисля, че нямат друга разлика Тук са обяви за 1.6 бол:http://forum.fiat-bg.org/viewforum.php?f=14
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

    Коментар


      #3
      Отворете мотора и вижте проблема, двигател втора злоупотреба не ти трябва, със сигурност ще ти излезе по скъпо.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

      Коментар


        #4
        Втора употреба може пак да ти създава проблеми.По-добре го отворете , може и да не са много частите , които трябва да се сменят.Друг вариант е да продадеш колата цяла или на части и да си купиш нова.Тракането може и от клапаните да е , а може и от метановата уредба да губи мощност.Ако започне да пали трудно със сигурност е износен.

        Коментар


          #5
          Котка в чувал не ти трябва. Ако ще сменяш целия мотор е добре да има как да го тестваш преди да го вземеш (примерно ударена кола). Въпреки всичко главоболията няма да са малко- смяна на мотора, труд, а като се тръгне нататък се отива съединител, и работата става дебела.Ако се наложи да го прехвърлиш идва и ’’ забавата" с КАТ.Като цяло вече си имаш "мотор 2-а употреба", а при коли над 15 години сам се сещаш , че е трудно да се намери добър двигател. Най-добре разглобете, ревизирайте, направи една сметка +20% и прецени дали си заслужава финансово. Ако ще караш колата още дълго време си ремонтирай мотора, ако не се знае до кога... смени целия мотор. Моята е на 15 г вече, и по нея най-здравото нещо е мотора, но периферията- електроника, ключалки, ел. възли си дефектират. Аз лично наливам пари (за последния месец над 300 лева ремонти) , защото ще си карам ’’макарона’’, а че не е изгодно- не е.Като цяло моя съвет е по-скоро да си ремонтираш твоя мотор. Така поне наистина ще знаеш че е наред.
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

          Коментар


            #6
            Ако сметнеш,че можеш да стигнеш до Христо в Ямбол и можеш да си позволиш финансово ремонта,който ако е при тях ще ти излезе в пъти по-евтино и перфектно изпълнено.То моят съвет е обади му се и си запиши ден и час,ще останеш много доволен.
            ГРИЖА СЕ ЗА ФИАТА

            Коментар


              #7
              Така да се дават съвети не става. Разглобете двигателя и вижте какъв е проблема. Ако има счупен сегмент и задрал цилиндър търси друг двигател или блок. Може да ти е блокирал хидравличен повдигач, може да имаш охлабила обтяжна ролка , проблем с бутален болт и др.Ако сега си ремонтираш качественно и основно двигателя ще надживее купето с много километри.
              FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

              Коментар


                #8
                за проблема

                много благодаря за съветите,вече го ремонтирах сега го тествам ако всичко е успешно ще чакам предложения за тестване през уикиндите,бирата е от мене а мезето от жената.
                pepo

                Коментар


                  #9
                  И от какво се оказа тракането ако не е тайна?
                  Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                  EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                  EX.Fiar Ritmo 105TC

                  Коментар


                    #10
                    извиняваите за бавният отговор но.....работа.. няма време дори за компа..проблема беше както каза маистора..гарнитурата се издухала цялата и от това ....така нататака..абе 550 лева и малко повече ядове ама да сме живи и здрави ,колата работи и сега не съм с вързани ръце.Както казват..густо майна дай газ ...и из България.
                    pepo

                    Коментар

                    Working...
                    X