Здравейте вчера си напълних климатика (FIAT Tipo 1,6ie) започна да духа студено - УРА, провериха ми го за течове - няма напълниха ми 730 грама фреон (бил напълно празен) взеха 59 лева = 15 труд + 0.06 лв. на грам фреон и ме пуснаха по пързалката на другия ден тръгвам на път вън ЖЕГА пускам АЗ климата и ..... духа топло не се чува да работи компресора УЖАС май здраво изпуска от ниакъде - дайте координати за добър майстор защото ми писна от кожодери и некадърници!!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся добър сервиз за климатици
Collapse
X
-
Какъв е този каталог, само за твоята или имаш и за други. На моята Темпра на капака има лепната една лепенка от Италия- старичка е, но на нея пише, че последно са ми заредили 0.85 кг. фреон-134а. Отидох при майстор, щото нещо взе да ми духа по-топло, или така си втълпих, но той извади един голям плакат, на който пишеше за Темпра -0.73 кг. Той изтегли съществуващото количество /не той а машината му/, като по този начин го премери. 0.69 кг. Зададе му вакуумиране и 0.73 и го дозапълни. Дотук добре, но като се прибрах в Аутодата намерих за моя точно тип автомобил, че трябва да се зарежда с 0.85- 0.95 кг. В Е-пер не намерих никаква информация по въпроса. На кое да вярвам не зная?!Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
Коментар
-
Каталог нямам. В сервиза в който ми заредиха фреона /по описаната от теб технология - вакууми, грамажи и пр./ извадиха някакъв каталог и в него видяха за тази кола какво количество се зарежда. Зададоха го на машината 0.65кг и готово. Сега като чета поста ти се замислям дали пък няма некакви отклонения от техните "каталожни данни". От друга стана моята не можа и да събере повече от 0.63кг.
Коментар
-
В интерес на истината, се оказа, че наистина имам проблем- системата ми вдигала доста високо налягане. Та затова майстора започна да мери количеството, защото бе сигурен, че е презареден...?! Когато се оказа, че е незначително по-малко от написаното в неговия каталог /някакви си 40г./ не искаше да го дозарежда, а предположи, че имам боклуци между двата радиатора и затова не се охлажда и вдига налягане. Да ама аз настоях и той дозареди тези 40г. и.... о изненада!! Налягането в системата падна значително! Той не очакваше това и доста се изненада. Падна и температурата отдавана от климатика- от 12 на 8 градуса. Та и аз се замислих, дали неговите данни или моите са верни и дали не са ми необходими още 90-100г. поне. Та затова запитах за такъв каталог!Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар