Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся добър сервиз за климатици

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търся добър сервиз за климатици

Здравейте вчера си напълних климатика (FIAT Tipo 1,6ie) започна да духа студено - УРА, провериха ми го за течове - няма напълниха ми 730 грама фреон (бил напълно празен) взеха 59 лева = 15 труд + 0.06 лв. на грам фреон и ме пуснаха по пързалката на другия ден тръгвам на път вън ЖЕГА пускам АЗ климата и ..... духа топло не се чува да работи компресора УЖАС май здраво изпуска от ниакъде - дайте координати за добър майстор защото ми писна от кожодери и некадърници!!!!!

Това че не ти се включва компресора няма отношение към наличието на фреон.Иначе като сервиз аз съм ходил на Княжево, но само да ми го пълнят. Другото което ми се вижда странно е количеството фреон, Моята Браво1.4 събира 650гр. по каталог.Успех

Коментар

Какъв е този каталог, само за твоята или имаш и за други. На моята Темпра на капака има лепната една лепенка от Италия- старичка е, но на нея пише, че последно са ми заредили 0.85 кг. фреон-134а. Отидох при майстор, щото нещо взе да ми духа по-топло, или така си втълпих, но той извади един голям плакат, на който пишеше за Темпра -0.73 кг. Той изтегли съществуващото количество /не той а машината му/, като по този начин го премери. 0.69 кг. Зададе му вакуумиране и 0.73 и го дозапълни. Дотук добре, но като се прибрах в Аутодата намерих за моя точно тип автомобил, че трябва да се зарежда с 0.85- 0.95 кг. В Е-пер не намерих никаква информация по въпроса. На кое да вярвам не зная?!
      Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000

Коментар

Каталог нямам. В сервиза в който ми заредиха фреона /по описаната от теб технология - вакууми, грамажи и пр./ извадиха някакъв каталог и в него видяха за тази кола какво количество се зарежда. Зададоха го на машината 0.65кг и готово. Сега като чета поста ти се замислям дали пък няма некакви отклонения от техните "каталожни данни". От друга стана моята не можа и да събере повече от 0.63кг.

Коментар

В интерес на истината, се оказа, че наистина имам проблем- системата ми вдигала доста високо налягане. Та затова майстора започна да мери количеството, защото бе сигурен, че е презареден...?! Когато се оказа, че е незначително по-малко от написаното в неговия каталог /някакви си 40г./ не искаше да го дозарежда, а предположи, че имам боклуци между двата радиатора и затова не се охлажда и вдига налягане. Да ама аз настоях и той дозареди тези 40г. и.... о изненада!! Налягането в системата падна значително! Той не очакваше това и доста се изненада. Падна и температурата отдавана от климатика- от 12 на 8 градуса. Та и аз се замислих, дали неговите данни или моите са верни и дали не са ми необходими още 90-100г. поне. Та затова запитах за такъв каталог!
          Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000

Коментар

Бих ти препоръчал да отидеш на Горубляне. Там има факир на климатиците - Данаил. Много близо е до МОТОЕКСПЕРТ / и е от същата страна на улицата/

Коментар

Най-добри са в Impas 56, обаче и на скъпо

Коментар

Working...
              X