Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вода през задната чистачка и 3тия стоп

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вода през задната чистачка и 3тия стоп

Здравейте, миналата седмица си играх да гресирам и почистя моторчето на задната чистачка(ще кача снимки в друга тема като сколасам ), но видях, че е влизало вода и влиза след като облях с едно шише. Та, как мога да уплътня чистачката и 3тия стоп? Дали, самия уплътнител на чистачката се е разширил, (на снимката където е черното заградено) или си е така по принцип, защото гледам няма ръжда, а само кални следи, а и гледам има дупки от двата края на вратата явно да изтича водата от там? И как мога да уплътня 3тия стоп?
    Прикачени файлове
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

А това напукване на уплътнението под стъклото не е ли опасно, може ли да влезне вода оттам??

Коментар

Да ти кажа - не съм сигурен и аз сега като се позагледах в снимката, видях, че е доста :D, но не ми се стори да влиза от там. Там е под наклон и дори да влезе, няма да е много, така си мисля

Коментар

Миналата година го павих този номер със задната чистачка. Точно уплътнението около оста при мен ми се видя доста хлабаво, едвам стоеше на стъклото. Обаче при мен теста с бутилката вода мина добре, не капе. Така че хубаво огледай от къде капе, дали от кръглото уплътнение или от нацепения силикон под задното стъкло.
        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

А евентуално, ако не е от него, ако е от 3тия стоп, тогава какво да правя? Гледам е хванат с три пластмаси, едната дето се пада в средата, не е точно в средата ами по-надясно, дали да не опитам да я изместя в центъра? Не знам и какво уплътнение има 3тия стоп

Коментар

Уплътнението е гумена гарнитура или силикон, виждал съм и двата варианта.
            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Безцветен или черен силикон. Мажи смело
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                Безцветен или черен силикон. Мажи смело
                Както не съм мазал със силикон, буквално ще е мазане и мацане, хаха. Да не вземе да повреди боята, знам ли?

Коментар

Нищо и няма. Вземаш най-евтиния силикон и си в джаза
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                    Нищо и няма. Вземаш най-евтиния силикон и си в джаза
                    Хюстън, имаме проблем Днес, тръгнах да махам 3тия стоп, но средната пластмаса не иска да се развие, какво правим сега? Върти си се и явно резбата е развалена...Пробвах няколко теста, поливах в/у чистачката и не капеше вътре. Поливах и в/у уплътнението на прозореца и мисля, че не влиза вътре, но супер бързото го попива - като гъба... Като се загледах от вътрешната страна, май някой е мацал с черен силикон и то само една черта около 10сантиметра...Дайте идея, как да сваля сега този 3ти стоп... че и май ще го шкурна и ще го пръсна с някакъв безцветен лак или май май направо нов стоп, че и без това е счупен в единия край Но все пак остава въпроса как да го сваля. Ако някой, може да ми предостави снимка на кората на 5тата врата, както е сложена, че искам да видя къде има щипки и къде види, да го направя като хората, че моята не ми харесва

Коментар

Working...
                    X