Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със стартер след наводнение.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със стартер след наводнение.

Здравейте!След голямата градушка и дъжд колата ми се наводни. Влязох в една локва, дълбока към 20-25 см. а Фиат-а ми е доста нисък и направо угасно посредата. Издърпаха ме и запали на скорост. На сутринта пробвах да запаля, но като завъртя ключа стартера не въртеше. Един приятел вика чукни го леко с нещо метално. Чукнах го леко и се оправи. Запалих 4-5 пъти и оставих колата да загрее на място. Когато тръгнах, изминах 10 метра и започна да се чува един стържещ звук, обърнах колата и докато стигна до паркинг мястото й звука спря. Изключих я, помъчих да запаля отново, но без успех. Стартерът не върти. Възможно ли е някъде да не прави хубав контакт заради окисление или стартера да е пълен с вода?
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

щом след чукването се е оправил на мене ми прилича на четки................
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Не са четки. Окислили са се контактите на т.н. вилка. Ял съм го същия, точно след намокряне.Най-добре го свали и му направи една профилактика. Може и четките да смениш, така и така си го разглобил.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

И малкият ми племенник ще се сети, че трябва сваляне, разглобяване и ремонт, вместо да пуска теми по форумите.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
          И малкият ми племенник ще се сети, че трябва сваляне, разглобяване и ремонт, вместо да пуска теми по форумите.
          Ем, браво на малкия ти племенник.
          Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Коментар

Стържештия звук да не се окаже от включен стартер при запален мотор-ако е така лошо.
            Bravo 1.9d 97г

Коментар

Working...
            X