Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препарат за почистване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Препарат за почистване

Малко необичаен въпрос, но от доста време не мога да се справя с този проблем. С каквото и да трия праха в колата, след това пластмасите по вратите стават бели. Става въпрос за Брава. Ако някой знае и е изпробвал даден препарат, от който да е останал доволен, да сподели, че много се дразня като го гледам побеляло.
    Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

По магазините за авто аксесоари е пълно с най-различни препарати за табла и пластмаси,хем придават блясък хем ароматизират Лично аз си го лъскам с такова за лъскане на обувки.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Аз пък ги трия с бебешки мокри кърпички. Нямат алкохол в тях, а събират прахта и махат петната идеално. Дори от време на време чистя цялата тапицерия с тях, и като се изпари течността, не остават следи. Това за обувките става има и специално предназначено за автомобили, както и силиконовите спрейове , но лично на мен ми е неприятно, защото повечето са с восък и след това става все едно че си пипал цялата кола с ръце докато си ял баница :D Препаратите за почистване съм ги отписал - хем повечето са безумно скъпи, за количеството свършена работа, хем пък дето споменаваш остават следи.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

+1 за бебешките мокри кърпи. Само гледайте наистина да са бебешки, че едни други ми свалиха боята на радиото . Онова мазното, и аз не го понасям.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Какви ли не мокри кърпички съм ползвал, само бебешки не съм и смятам да опитам и с тях...мерси колеги, дано има ефект... :D

Коментар

Преди година след ремонта на апартамента за да почистя дограмите си купувах едни мокри кърпички от Лидъл точно за тази цел. Вършат работа също.
            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Няколко пъти бършеш с препарат за стъкла и след това само с чиста вода.

Коментар

колег , аз от скоро ползвам мляко за табло. Самото мляко е леко синкаво на цвят.След като забърша пластмасите с микрофибърна кърпа, минавам с гъбичка или кърпа с въпросното мляко, остава доста приятно след това. Самото мляко има доста приятен аромат и не се задържа прах... става за пластмаси, кожи и т. нЦената му е около 5лева.

Коментар

Пронто антистатик (синьо-жълтия флакон) не омазнява,мирише добре,и най важното не полепва прах след това дълго време. Една микрофибърна кърпа и ги оставяш отзад в багажника. Всичко останало е булшит ако ми се довериш и пробваш,ще напишеш по късно че ефекта е отличен
                  Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99

Коментар

Аз имам същия проблем пластмасата на едната врата стана бяла и сега изглежда все едно е износена преди време бях ги мазал с силиконово мляко за кола възможно да е от него и сега да излиза самия силикон пробвах и с мокри кърпи за автомобил но пак не се изчиства
                    Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

Колеги здраейте. А аз да питам някакъв препарат по - различен освен въпросната нафта, която ми е хвалят, че била идеален препарат за чистене на асфалт. Кола на автомифка отзад има много ситни точки асфалт на задния капак на багажника, които даже и от близо не се виждат може би на педя разстояние и със втренчен поглед. Обаче човека явно го дразни това. И го е страх да му се търка с нафта при положение, че нафтата нищо не прави на боята, обаче той пак след време щяла да станела на петна боята и щяла да избледнеела на тези места. Аз съм пас. Затова питам тук?
                      sigpic

Коментар

За асфалта да опита с олио. Може да звучи странно, но олиото е добър разтворител. Уверих се в това след като веднъж си нацапах ръцете с катран и доста препарати от рода на обезмаслители и за миене на чинии не помогнаха, а олио се справи.

Коментар

FIATIST написа:
                          ...след време щяла да станела на петна боята и щяла да избледнеела на тези места...
                          Нищо няма да стане на боята! Моята я бяха намацали, когато асфалтираха улицата. Цялата беше на ситни точици битум, от оня, който пръскат преди да положат асфалта. Тогава духаше вятър и всички коли ги осраха. Точно с нафта ги почистихме
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Така, да ви се оплача, пробвах едни мокри кърпички (бебешки) нямаха ефект. Смятам да пробвам сега пронто антистатик както беше казал колегата по-горе. И за да не правя друга тема, ще питам в тази. Предния прозорец ми е замазан с нещо (явно от автомивката) и нищо не помага. Пробвах с препарат за стъкло да го изтрия и има ефект, докато не падне първият дъжд, т.е. намокри ли се прозореца става същата работа - размазано и е много неудобно за шофиране. Та ако някой знае нещо против това замазване да казва, че не се издържа вече

Коментар

FIATIST написа:
                              Колеги здраейте. А аз да питам някакъв препарат по - различен освен въпросната нафта, която ми е хвалят, че била идеален препарат за чистене на асфалт. Кола на автомифка отзад има много ситни точки асфалт на задния капак на багажника, които даже и от близо не се виждат може би на педя разстояние и със втренчен поглед. Обаче човека явно го дразни това. И го е страх да му се търка с нафта при положение, че нафтата нищо не прави на боята, обаче той пак след време щяла да станела на петна боята и щяла да избледнеела на тези места. Аз съм пас. Затова питам тук?
                              Според мен кореселин ще ви свърши работа
                              Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                              Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Working...
                              X