Малко необичаен въпрос, но от доста време не мога да се справя с този проблем. С каквото и да трия праха в колата, след това пластмасите по вратите стават бели. Става въпрос за Брава. Ако някой знае и е изпробвал даден препарат, от който да е останал доволен, да сподели, че много се дразня като го гледам побеляло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препарат за почистване
Collapse
X
-
Аз пък ги трия с бебешки мокри кърпички. Нямат алкохол в тях, а събират прахта и махат петната идеално. Дори от време на време чистя цялата тапицерия с тях, и като се изпари течността, не остават следи. Това за обувките става има и специално предназначено за автомобили, както и силиконовите спрейове , но лично на мен ми е неприятно, защото повечето са с восък и след това става все едно че си пипал цялата кола с ръце докато си ял баница :D Препаратите за почистване съм ги отписал - хем повечето са безумно скъпи, за количеството свършена работа, хем пък дето споменаваш остават следи.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
колег , аз от скоро ползвам мляко за табло. Самото мляко е леко синкаво на цвят.След като забърша пластмасите с микрофибърна кърпа, минавам с гъбичка или кърпа с въпросното мляко, остава доста приятно след това. Самото мляко има доста приятен аромат и не се задържа прах... става за пластмаси, кожи и т. нЦената му е около 5лева.
Коментар
-
Пронто антистатик (синьо-жълтия флакон) не омазнява,мирише добре,и най важното не полепва прах след това дълго време. Една микрофибърна кърпа и ги оставяш отзад в багажника. Всичко останало е булшит ако ми се довериш и пробваш,ще напишеш по късно че ефекта е отличенFiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
Аз имам същия проблем пластмасата на едната врата стана бяла и сега изглежда все едно е износена преди време бях ги мазал с силиконово мляко за кола възможно да е от него и сега да излиза самия силикон пробвах и с мокри кърпи за автомобил но пак не се изчистваFiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.
Коментар
-
Колеги здраейте. А аз да питам някакъв препарат по - различен освен въпросната нафта, която ми е хвалят, че била идеален препарат за чистене на асфалт. Кола на автомифка отзад има много ситни точки асфалт на задния капак на багажника, които даже и от близо не се виждат може би на педя разстояние и със втренчен поглед. Обаче човека явно го дразни това. И го е страх да му се търка с нафта при положение, че нафтата нищо не прави на боята, обаче той пак след време щяла да станела на петна боята и щяла да избледнеела на тези места. Аз съм пас. Затова питам тук?sigpic
Коментар
-
FIATIST написа:...след време щяла да станела на петна боята и щяла да избледнеела на тези места...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Така, да ви се оплача, пробвах едни мокри кърпички (бебешки) нямаха ефект. Смятам да пробвам сега пронто антистатик както беше казал колегата по-горе. И за да не правя друга тема, ще питам в тази. Предния прозорец ми е замазан с нещо (явно от автомивката) и нищо не помага. Пробвах с препарат за стъкло да го изтрия и има ефект, докато не падне първият дъжд, т.е. намокри ли се прозореца става същата работа - размазано и е много неудобно за шофиране. Та ако някой знае нещо против това замазване да казва, че не се издържа вечеFiat Brava 1.9 JTD, 105hp
Коментар
-
FIATIST написа:Колеги здраейте. А аз да питам някакъв препарат по - различен освен въпросната нафта, която ми е хвалят, че била идеален препарат за чистене на асфалт. Кола на автомифка отзад има много ситни точки асфалт на задния капак на багажника, които даже и от близо не се виждат може би на педя разстояние и със втренчен поглед. Обаче човека явно го дразни това. И го е страх да му се търка с нафта при положение, че нафтата нищо не прави на боята, обаче той пак след време щяла да станела на петна боята и щяла да избледнеела на тези места. Аз съм пас. Затова питам тук?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар