Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Увиснала врата на Пунто(как да сменя пантата?)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Увиснала врата на Пунто(как да сменя пантата?)

Здравейте!Имам следния проблем с колата - предна дясна врата увисна много.Толкова, че трябва да я повдигам като затварям.Проблемът е в горната панта - направо хлопа, явно тръбичката,която влиза вътре, е скъсана.Питанията са ми няколко Ще трябва да купя от морга нова панта, заедно с болта и горната част(тръбичката).Как обаче да махна сегашната тръбичка - в посока нагоре опира в ламарината и няма вадене? Ако тръгна да сменям пантата - как да вкарам ключ до двата болта, които я държат за купето?Струва ми се невъзможно, явно има някакъв чалъм.И пак остава въпросът с ваденето на тръбичката май... Ще трябва ли да откача цялата врата?Благодаря предварително!
    `95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
    http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...

Re: Увиснала врата на Пунто(как да сменя пантата?)

1995PuntoELX75 написа:
    Здравейте!Имам следния проблем с колата - предна дясна врата увисна много.Толкова, че трябва да я повдигам като затварям.Проблемът е в горната панта - направо хлопа, явно тръбичката,която влиза вътре, е скъсана.Питанията са ми няколко Ще трябва да купя от морга нова панта, заедно с болта и горната част(тръбичката).Как обаче да махна сегашната тръбичка - в посока нагоре опира в ламарината и няма вадене? Ако тръгна да сменям пантата - как да вкарам ключ до двата болта, които я държат за купето?Струва ми се невъзможно, явно има някакъв чалъм.И пак остава въпросът с ваденето на тръбичката май... Ще трябва ли да откача цялата врата?Благодаря предварително!
    дай снимка и може и да го разгадаем + не е лошо да кажеш на каква кола е тва
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Колата е Пунто мк1, 1995-а година Снимка...трябва да щракна.Намерих теми за подобен проблем, но са за други коли
      http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...

Коментар

Приятелю, първо трябва да откачиш ограничителя, който ти е между пантите, след това на всяка панта трябва да има по един болт отгоре или отдолу, които трябва да развиеш, после дърпаш вратата нагоре и я откачаш. След това спокойно си сменяваш пантата.
        Пунто 1.9D 2002г.

Коментар

Mapu0o написа:
          Приятелю, първо трябва да откачиш ограничителя, който ти е между пантите, след това на всяка панта трябва да има по един болт отгоре или отдолу, които трябва да развиеш, после дърпаш вратата нагоре и я откачаш. След това спокойно си сменяваш пантата.
          Кое е ограничителят? А това със снопчето кабели какво да го правя, трябва ли да го изключвам?И ще ми се отвори достъп до болтовете за пантата?Благодаря за отговора, много искам да си я оправя вратата

Коментар

Ограничителя ти е това, което не позволява на вратата като се отвори да се обурне чак до предния калник и би трябвало да ти се намира между пантите и да влиза във вратата
            Пунто 1.9D 2002г.

Коментар

Mapu0o написа:
              Ограничителя ти е това, което не позволява на вратата като се отвори да се обурне чак до предния калник и би трябвало да ти се намира между пантите и да влиза във вратата
              Благодаря ти много!!!

Коментар

За нищо. Надявам се да съм бил полезен.
                Пунто 1.9D 2002г.

Коментар

Working...
                X