ще опират ли гуми 205/40/17 на фиат браво 2001г. с оргинални амортисьори и спортни пружини FK 60/40 джантите са оргинални от стило абарт (ако има значение калниците и предната броня са от 2.0 хгт)
може би ще опират при минаване през големи неравности с висока скорост при мен не опират но аз съм с нормалните пружини на един приятел му опират но тои не е с оригинални джанти и излизат по навън
недеи с 195 / 40 ще си драскаш ръба на джантите а и опирането с 205 ако въобще го има не е болка за умиране както казах с оригинални фиатови джанти които влизат по навътре към колата може и да не опира въобще
Гуми 195/45/17 не са ли много ниски за нашите пътища?
То за нашите пътища трябва 70мм височина, днес видях едно мондео чисто ново с гуми на 30мм... извинявайте за оффтопика.
Ти май не си разбрал означенията.Пример 195/45/17.195 означава 195 мм. широка ,а 45 означава, че височината е равна на 45% от ширината на гумата. Ето информация: https://www.goodyear.eu/bg_bg/tire-a...ead-a-tire.jsp
знам че са ниски но кажете тогава какъв размер 17ки да си сложа на фиата... просто и аз съм вече в безизходицаи помежду другото гума 205/40/17 мисля че трябва да е по ниска от 195/45/17 и при това положение има по малка вероятност да ми опират или се бъркам
тя е по ниска но 195цата става като покрив на къща и става по ниска слагаи тия 205 /40 не го мисли толкова и да опира ще е нещо 1 път на 500 няма да е постоянно
знам че са ниски но кажете тогава какъв размер 17ки да си сложа на фиата... просто и аз съм вече в безизходицаи помежду другото гума 205/40/17 мисля че трябва да е по ниска от 195/45/17 и при това положение има по малка вероятност да ми опират или се бъркам
Защо изобщо трябва да слагаш 17ки?Карай си с оригиналния размер.Не си усложнявай живота.
Ако никой , който пише тук не е карал Браво със 17ки или няма наблюдения не може да каже със сигурност дали ще опират.Няма смисъл ако ги купиш и опират.
215/40/17 Браво 1.9 жтд, заводските амортисьори доста заминали, червени пружини и при 4 човека и бажаж не съм имал проблеми нито отпред нито отзад! Други варианти са 205/40/17, 225/35/17.. като имаше и едно форумско браво с ???/35/18
Коментар